2024. április 28. - Valéria

Tarka magyar Gyurcsány Ferenc

Várhatóan sok SZDSZ-es politikus is részt vesz a szombati Tarka magyar elnevezésű rendezvényen, de nem akarnak rátelepedni az eseményre - mondta Szent-Iványi István liberális európai parlamenti képviselő pénteken Budapesten.
2008. október 3. péntek 16:13 - Hírextra
Nem szeretnék, ha a kirekesztés és a szélsőségek elleni fellépést bárki is saját belpolitikai vagy pártpolitikai céljaira használná fel - jelentette ki egy sajtótájékoztatón a politikus, kérdésre válaszolva.

Szintén újságírói kérdésre azt mondta, nem tud arról, hogy Gyurcsány Ferenc ott lesz-e a felvonuláson, de mint állampolgárnak joga van oda menni, ahova akar - tette hozzá. Ugyanis a kirekesztés elleni küzdelem jegyében a miniszterelnököt sem szabad kirekeszteni, de azt világossá kell tenni, hogy a rendezvényt nem lehet politikai célokra használni. Hozzátette, úgy gondolja, ha a kormányfő részt vesz a felvonuláson, nem ezzel a céllal megy oda.

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője korábban az MTI-nek azt mondta, a miniszterelnöknek, aki jelezte, hogy részt vesz a Tarka magyar rendezvényen, nem sikerült magánembernek maradnia a felvonulás ügyében. Ha tényleg magánember ebben az ügyben, akkor "az lett volna a helyes, ha visszautasít egy ilyen kérdést" - mondta Horn Gábor. Hozzátette: "ha én magánemberként kimegyek egy ilyen rendezvényre, akkor ezt nekem nem kell közölnöm a nyilvánossággal".

Gyurcsány Ferenc szerdán arról beszélt, nem tudott arról, hogy a demonstráció szervezői arra kérték a pártok képviselőit, hogy a nyilatkozat aláírásán túl tartózkodjanak minden, a Tarka magyar rendezvénnyel kapcsolatos megnyilvánulástól. Ugyanakkor hozzátette, nem változtat korábbi elhatározásán: aláírja a nyilatkozatot, és ott lesz a rendezvényen.

Gyurcsány Ferenc először kedden az MTI-nek beszélt arról, hogy állampolgárként aláírja a Tarka Magyar demonstráció nyilatkozatát, és feleségével együtt részt vesz a szombati felvonuláson. A miniszterelnök egyben arra biztatta a Magyar Demokratikus Charta támogatóit és a baloldali szimpatizánsokat, hogy legyenek ott a rendezvényen.

A demonstráció szervezői aznap közleményben tudatták: sajnálatosnak tartják a miniszterelnök nyilatkozatát, mivel arra kérték a pártok képviselőit, hogy az aláíráson túl tartózkodjanak minden, a rendezvénnyel kapcsolatos megnyilvánulástól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását