2024. április 19. - Emma

Eltérő koncepciókkal egyeztetnek a Sportkórházról

Eltérő elképzelései vannak az Egészségügyi Minisztériumnak és a sportért is felelős Önkormányzati Minisztériumnak az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), azaz a Sportkórház jövőjéről.
2008. október 2. csütörtök 17:24 - Hírextra
A két minisztérium vezetője, Székely Tamás és Gyenesei István szerdán egyeztetett a tervekről, s a megbeszélések folytatódnak, miközben mindkét tárca elkészíti saját anyagát - értesült az MTI az ügyet jól ismerő, magát megnevezni nem kívánó illetékestől. A kormány várhatóan ősszel tárgyalja az előterjesztést.

Az ÖM azt szeretné, ha a Sportkórház mostani helyén, a Testnevelési Egyetem mellett befejeződne a félbehagyott épület építése, s létrejönne egy sportegészségügyi központ, valamint egy általános kórház.

Az egészségügyi minisztérium koncepciója szerint a Sportkórház az Állami Egészségügyi Központba kerülne át. Az ÖM szerint ezt a sporttársadalom nem tudná elfogadni, s nem szolgálná a pekingi olimpia utáni indokolt fejlesztéseket, a sportegészségügyi háttér biztosítását.

Török Ottó sportszakállamtitkár kedden az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának ülésén azt mondta, a cél egy Nemzeti Sportegészségügyi Központ létrehozása a Sportkórház ingatlanján. Ez magántőke bevonásával, úgynevezett PPP konstrukcióban - az állami és a magánszektor partnerségében - jönne létre úgy, hogy az állam a tulajdonostól sportegészségügyi szolgáltatásokat vásárolna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását