2024. május 3. - Tímea, Irma

Oda a nyugdíj, a gyes, a szociális támogatás?

A Szabad Demokraták Szövetsége a szociális kiadások újragondolását javasolja - jelentette ki Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.A jóléti rendszerekben nagyon komoly tartalék van - fogalmazott a liberális pol
2008. október 1. szerda 08:35 - Hírextra
Hozzátette: pártja szerint a családi pótlékot bruttósítani kellene, azaz javaslatuk szerint a családi pótlék beleesne az adóalapba. Ezzel szerinte 30-50 milliárd forintot lehetne megspórolni és adócsökkentésre fordítani.

Mint mondta, komoly tartalékot látnak a központi költségvetési kiadásokban is.Horn Gábor közölte: az SZDSZ nem a szociális kiadások csökkentését, hanem a szociális kiadások újragondolását javasolja. "Azt mondjuk, hogy hagyjuk ott az adókat a polgároknál, akiknek nincs szükségük arra, hogy szociális támogatást kapjanak, és azokat segítsük, akik tényleg rászorulnak" - fogalmazott.
Felhívta a figyelmet arra is, hogy 400 milliárd forintot költ el az állam évente foglalkoztatási ügyekre, véleménye szerint teljesen eredménytelenül.

Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott: megdöbbenve hallja a miniszterelnök kijelentését, miszerint az állam hatvanezer új munkahelyet fog teremteni. Miből, és mennyibe fog az kerülni az állampolgároknak, ha az állam teremt munkahelyeket? - tette fel a kérdést.

Többek között azért szállt ki az SZDSZ a koalícióból, mert ezt az álláspontot nem tudta elfogadtatni az MSZP-vel - hangsúlyozta az ügyvivő.Horn Gábor újra kijelentette: az SZDSZ nem érdekelt abban, hogy előre hozott választások legyenek, mert a liberális párt szerint ez az országnak nem jó.

Közölte: pártja a kormány által benyújtott adótervezetet és költségvetést nem tudja támogatni.
Véleménye szerint, nincs olyan SZDSZ-es politikus, aki úgy gondolná, hogy "vissza kellene kullogni" a koalícióba.

Mint mondta, nem gondolja azt, hogy Gegesy Ferenc azért lépett volna ki a koalícióból, mert nem értett egyet azzal, hogy szakértői kormány legyen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását