2024. május 6. - Ivett, Frida

Kóka szerint a Fidesz megijedt

A Fidesz megijedt a március 9-i népszavazástól, már nem biztos abban, hogy sikeres lesz az általa kezdeményezett referendum a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról, ezért a legnagyobb ellenzéki párt "képtelenségeket" állít - jelentette ki Kóka
2008. március 1. szombat 17:41 - Hírextra
A kisebbik koalíciós párt vezetője úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének, mint volt kormányfőnek és jogásznak tudnia kellene, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj nem adó, mivel ha az lenne, nem lehetne róla népszavazást tartani.

Ugyancsak képtelenségnek nevezte azt, hogy a kormány ezekkel a díjakkal az egészségügyből kivont pénzt akarná kompenzálni. Mint rámutatott, semmivel nem csökkent a gyógyintézmények állami finanszírozása, hanem a vizitdíj és a kórházi napidíj többletforrást jelent.

Az SZDSZ kampánya kapcsán a pártelnök elmondta, hogy eddig mintegy 120 településen ismertették a választókkal álláspontjukat.

Hozzáfűzte: volt, ahol magukra maradtak, de az a tapasztalatuk, hogy orvosok, diákok százai és civilek ezrei csatlakoznak hozzájuk a három nem szavazat mellett kampányolva.

Kitért arra is, hogy felmérések szerint csökken az igen, és nő a nem szavazataránya a lakosság körében, ettől ijedt meg a Fidesz.

Kóka János véleménye szerint az ellenzéki párt ezzel a három kérdéssel "a Kádár-korszak langymeleg biztonságérzetét" akarja visszahozni.

A tandíjról szólva hangsúlyozta, az SZDSZ nem akarja veszélybe sodorni a felsőoktatási hallgatók diplomájának versenyképességét, a liberálisok azt szeretnék, ha nem pár tízezer forintról lenne szó, hanem arról, hogy miként érhető el a jövőben a jobb, versenyképes felsőoktatás.

A pártelnök és Gulyás József, az OT elnöke beszámolt arról is, hogy a testület felhatalmazta a párt vezetését, hogy történjen meg, s mielőbb záruljon le a tavalyi, esetleges pártelnök-választási visszaélések ügyének kivizsgálása. Ettől függhet, hogy szükség lesz-e tisztújító közgyűlésre.
A politikus nem tudott még dátumot mondani, hogy mikorra várható a vizsgálat befejezése, de szerinte ez rövid időn belül megtörténik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását