2024. április 23. - Béla

Nem szabad sok húst enni

Nem lenne szabad személyenként heti négy adag húsnál és egy liter tejnél többet fogyasztania a brit lakosságnak, ha küzdeni akar a klímaváltozás ellen - ezt javasolja a Surrey Egyetem egyik jelentése.
2008. október 1. szerda 21:00 - Hírextra
A Dél-angliai Egyetem élelmiszer és klímaváltozási kutatóhálózata által kidolgozott tanulmány hangsúlyozza, hogy korlátozni kellene az összélelmiszer-fogyasztást, különösen a csekély tápértékű cukorfogyasztást.

A kutatók azt javasolják, hogy térjünk vissza anyáink-nagyanyáink táplálkozási szokásaihoz: vásároljunk az évszaknak megfelelő alapanyagokat, főzzünk kuktában, élelmiszert ne dobjunk ki, és járjunk gyalog a piacra.

Használjunk mikrohullámú sütőt, vásároljunk az interneten keresztül - ajánlja a tanulmány, amelyet a The Guardian című napilap ismertett.

A jelentés javaslatai megfelelnek az állattenyésztés és a környezetszennyező gázok közötti összefüggés miatti egyre növekvő aggodalomnak.

Az elemzés egy négyéves kutatás nyomán készült, amely a klímaváltozás élelmiszerekre gyakorolt hatását vizsgálta, és úgy tartják, a témában ez a tanulmány a legalaposabb.

Tara Garnett, a jelentés szerzője kiemelte, az étkezés sok szempontból, többek között kulturális szempontból is fontos, de hozzátette, hogy az étkezési szokások megváltoztatására irányuló kampányok önmagukban nem járnak eredménnyel, és arra kérte a kormányt, más lehetőségeket is tekintsen át, szabályozza a környezetszennyező gázkibocsátás lehetséges mértékét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását