2024. május 2. - Zsigmond

Álarcosok raboltak

Álarcos férfiak raboltak ki hétfőn egy szatymazi családi házat; a gyanúsítottakat elfogták - közölte szerdán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Az elkövetők súlyosan bántalmazták az otthon levő tizenöt éves fiút, és több mint egymillió forintot vitte
2008. október 1. szerda 15:26 - Hírextra
A gyanúsítottakat huszonnégy órán belül elfogták - mondta Lázár Szvetozár, a szegedi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője sajtótájékoztatón Szegeden.

Előbb a mezőgazdasági tevékenységből élő család otthonában található széfet vitték magukkal hétfő hajnalban, de miután abban nem találták a keresett egymillió kétszázezer forintot, visszatértek a házba. Reggelre azonban már felébredt az otthon levő tizenötéves fiú, akit a két álarcos elkövető megvert és megkötözött, majd egy konyhakéssel, megvágták a fülét, és az arcát is több helyen. Követelték az otthon tartott készpénzt, és az édesapa gázpisztolyát. A fiú ezek hollétéről azonban nem tudott. A rablók a házat átkutatták, és végül megtalálták amit kerestek, ezért távoztak. A fiatal kiszabadította magát és értesítette szüleit, akik hívták a rendőröket.
A nagy erővel megindult nyomozás során négy férfira figyeltek fel - mondta Lázár Szvetozár. Ketten akik behatoltak, és ketten, akik bűnsegédként vettek részt a cselekményben. Huszonnégy órán belül mindannyian őrizetbe kerültek és indítványozták előzetes letartóztatásukat.

A pénz egy részét és a fegyvert már megtalálta a hatóság. A rendőrség emellett lefoglalt egy éles lőfegyvert is több lőszerrel az egyik gyanúsítottól, akit kommandósok segítségével Kunszentmártonban fogtak el a lakásán.

A gyanúsítottak közül három büntetett előéletű, egyikük tizenhat, másikuk tizennyolc, harmadik társuk ellen három alkalommal indult eljárás. Az egyik bűnsegéd eddig büntetlen előéletű volt. Közülük egy ismerte el a tettet, egy részleges beismerő vallomást tett, ketten pedig tagadják a bűncselekmény elkövetését.

Az ötletgazda egyébként az egyik bűnsegéd volt, aki jól ismerte a családot. Elmondta társainak, hogy nagyobb mennyiségű készpénz van a mezőgazdaságból élő család otthonában, illetve arról is tájékoztatta őket, hogy hol helyezkednek el a térfigyelő kamerák a házban, illetve, hogy hol található a széf.

A térfigyelő kamerának egyébként nagy szerepe volt az elfogásban, a bűncselekményhez használt autót ugyanis ennek segítségével tudták beazonosítani és így sikerült felgöngyölíteni az ügyet - mondta a bűnügyi osztályvezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását