2024. április 18. - Andrea, Ilma

121 embert tartóztattak le

A spanyol rendőrség 121 embert letartóztatott és több millió számítógépes fájlt lefoglalt egy internetes gyerekpornó elleni akcióban. Ez volt az eddigi legnagyobb ilyen jellegű fellépés az országban.
2008. október 1. szerda 17:25 - Hírextra
A hatóságok még további 96 embert keresnek, akiket eddig nem sikerült őrizetbe venni. Ezt Manuel Vazquez, a rendőrség technikai bűnözéssel foglalkozó szakosztályának vezetője jelentette be a mai napon.

180 rendőr vett részt az akcióban, amely több mint 200 helyszínen zajlott és Spanyolország legtöbb tartományát érintette. Az akció a Brazil rendőrséggel közreműködve zajlott, miután a brazilok felderítettek egy 75 országot érintő, több millió fájlt tartalmazó cserehálózatot.

„A házkutatások folyamán a nyomozók olyan számítógépes anyagokat találtak, melyeken fiatal gyerekek voltak különböző szexuális pozíciókban, néhány közülük nemi erőszakot ábrázolt” – nyilatkozta Vazquez. „Két férfi a 10 év alatti unokaöccsét használta a fotók elkészítésére” –tette hozzá.

A letartóztatottak között voltak kereskedelmi vezetők, iskolai gondnokok, taxi sofőrök és banki alkalmazottak. Négy közülük 18 éven aluli volt. Egy ember a spanyol titkosszolgálat munkatársa volt.

A letartóztatottak ellen pornográf anyag terjesztéséért emelhetnek vádat, ha bűnösnek találtatnak, akár nyolc év börtönbüntetést is kaphatnak.
Forrás: CNN
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását