2024. június 9. - Félix

Thyssen-Bornemissza múzeum lesz Málagában is

Carmen Thyssen-Bornemissza bárónő nagy művészeti gyűjteményének egy része 2010-től az andalúziai Málaga városának új múzeumába kerül - jelentették be kedden.
2008. szeptember 30. kedd 22:00 - Hírextra
Thyssen-Bornemissza bárónő, a volt Miss Spanyolország, az elhunyt Hans Heinrich von Thyssen-Bornemissza báró ötödik felesége 2025-ig kölcsönzi az új centrumnak a kiválasztandó műveket - tűnt ki a város közleményéből.

Málagában decemberben kezdik meg a műveknek otthont adó új modern művészeti központ építését. Az andalúziai városnak már van egy Picasso-múzeuma - Pablo Picasso (1881-1973) ebben a városban született és 2003-ban nyílt meg ott a műveinek szentelt múzeum, a mester 204 munkájával.
Carmen Thyssen-Bornemissza hétfőn írta alá az új modern művészeti központról szóló megállapodást Málaga városával, de nem közölte, milyen művek kerülnek a centrumba. "Azt akarjuk, hogy a 2010 végére tervezett megnyitó nagy meglepetés legyen" - mondta a sajtónak.

A madridi Thyssen-Bornemissza múzeumban Thyssen báró gyűjteményével együtt - amelyet 1993-ban 338 millió akkori amerikai dollárnak megfelelő összegért vásárolt meg a spanyol állam - a bárónő magángyűjteménye is megtekinthető, az utóbbiból kerül ki a jövendő málagai kollekció.

Mindkét híres Thyssen-Bornemissza gyűjteményben a nyugati művészet számos remeke található a flamand primitívektől a XX. század avantgárd művészetének alkotásaiig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását