2024. május 14. - Bonifác

Nyilvános közbűn-ráolvasás" a Múzeumnál

Bibliai témájú műkincseket bemutató kiállításához kapcsolódva nyilvános közbűn-ráolvasást" rendezett kedden a szegedi Móra Ferenc Múzeum: a bűnbak Turka, a Szegedi Vadaspark kecskéje volt, akire az intézmény igazgatóját követően az arra járók is "ráaggat
2008. szeptember 30. kedd 20:10 - Hírextra
A Móra Ferenc Múzeum szeptember eleje óta látható kiállításához kapcsolódóan kísérőrendezvények, társtárlatok és happeningek sorát rendezi a következő hónapokban. A programok célja, hogy a közgyűjteményben látható, négymilliárdos értéket képviselő páratlan kollekcióra felhívják a kultúrára nyitott érdeklődők figyelmét.

Az első akció a bűnbak bibliai történetéhez kapcsolódott: a szentírás egyik története szerint ugyanis a település lakói kerestek egy fekete kecskét, majd a közösség vezetői "rákiabálták" az egybegyűltek bűneit, és hogy megszabaduljanak azoktól, az állatot kikergették a pusztába.

A Szegedi Nemzeti Színházban is gyakran "statisztáló" Turkát, aki először Zombori István múzeumigazgató, majd a média megjelent képviselőinek és az arra járóknak a bűneit hallgatta nagy megértéssel, az intézmény lépcsőin megrendezett közbűn-ráolvasást" követően persze nem kergették ki a pusztába, sőt, türelmes közreműködéséért simogatással is jutalmazták.

Az öt évszázad bibliai témájú műkincseiből összeállított, "és látta Isten, hogy jó" címet viselő tárlatot, amelyre a hazai gyűjtemények mellett Szlovákiából és Lengyelországból is érkeztek darabok, 2009 februárjáig láthatja Szegeden a közönség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását