2024. május 16. - Mózes, Botond

Politikai céljai vannak a Fidesz feljelentésének

Szilvásy György szerint politikai célokat szolgál a Fidesz ellene tett ügyészségi feljelentése. A polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter hétfői közleménye szerint ezt mutatja a párt "zajos propagandakampánya" is.
2008. szeptember 29. hétfő 18:28 - Hírextra
A miniszter arra reagált, hogy Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese hétfő délelőtt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen Szilvásy György ellen az adatgyűjtési ügyben.

A szakminiszter szerint ugyanakkor a Fidesz a tényeket elferdítve akarja elfedni a közvélemény elől azt, hogy a párt két vezetője olyan céggel tartotta a kapcsolatot, "amely a feljelentés és annak mellékletei szerint egyértelműen túlterjeszkedett törvényi jogosítványain".

Szilvásy utalt arra, hogy az internetre felkerültek olyan, az említett céghez köthető beszélgetések, amelyek egy ügyvédi irodába való behatolás lehetőségéről, fegyvervásárlásról szólnak.

"Olybá tűnik, hogy azok, akiket tetten értek, most rendőr után kiáltanak, csak azért, hogy ne lehessen feltenni nekik bizonyos kérdéseket" - írta a szakminiszter, aki egyebek mellett azt a kérdést tette fel: a politikusok kértek-e e cégtől olyan adatot, amelyhez legálisan nem lehet hozzájutni?
Répássy Róbert a feljelentés átadását követően az újságírók előtt azt mondta: az igazságszolgáltatásnak tisztáznia kell ezt az ügyet.

A Fidesz jogi kabinetvezetője hivatali visszaélés és "hivatalos személy által, közmegbízatás felhasználásával elkövetett személyes adattal visszaélés" miatt tett feljelentést a titokminiszter ellen, mert szerinte Szilvásy György törvényes felhatalmazás, illetve az érintett személyek, Kövér László és Demeter Ervin hozzájárulása nélkül kezelte a Nemzetbiztonsági Hivataltól származó titkos információgyűjtéssel beszerzett, lehallgatott telefonbeszélgetéseket.

Szerinte bebizonyosodott, hogy a kormány politikai célokra használta fel a titkosszolgálatokat; mint mondta, minden törvényes indok nélkül hallgattak le ellenzéki országgyűlési képviselőket, a beszélgetéseket pedig törvényellenesen, politikai vádak igazolására használták fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását