2024. március 29. - Auguszta

Telt ház előtt, három órán át ünnepelt a Hobo Blues Band

Abszolút telt ház előtt, több mint három órán át tartott a Hobo Blues Band harmincéves jubileumi koncertje. A zenekar mai tagjain kívül fellépett egyebek között Tátrai Tibor, Deák Bill Gyula és sok más élvonalbeli zenész, aki valaha együtt játszott Hobóva
2008. szeptember 28. vasárnap 09:08 - Hírextra
Kevéssel nyolc óra előtt a mai zenekar kezdett Cserhalmi György színművész felkonferálásával. Földes László Hobo Fehér Géza gitárossal, Nagy Szabolcs billentyűssel, Gyenge Lajos dobossal és Hárs Viktor basszusgitárossal hamar megteremtette az ünnepi hangulatot, a közönség már az első számoktól kezdve ünnepelte az együttest.

A programot összeállító Hobo hamar színpadra szólította az első vendégeket: nagy ünneplés fogadta Tátrai Tibort, Kőrös Józsefet, Póka Egont, Pálmai Zoltánt és Deák Bill Gyulát. Az együttes három évtizedes történetének legjavát vette elő: elhangzott a Kopaszkutya, a 3.20 blues, a Hey Joe, a Jim Morrison és sok más közönség-kedvenc dal. Szeretettel fogadta a hallgatóság a kevésbé ismert gondolatébresztő számokat is.

Hamarosan érkeztek a többi, egykori zenésztársak, Tóth János Rudolf, Solti János. Beszállt Pribojszki Mátyás és Vaszko Krpkata bolgár szájharmonikás, billentyűs hangszereken pedig Fuchs Dávidot, az együttes korábbi, már nem élő tagjának, Fuchs Lászlónak a fiát hívták be. Sokak szerint különösen Tátrai volt elemébe, de a mostani szólógitárosnak sem kellett szégyenkeznie.

Játszottak a Vadászat című lemezről, amelynek "folytatása", a Bolondvadászat a ezekben a napokban jelenik meg a hozzá tartozó könyvvel együtt. Elhangzott a Fattyú, Közép-európai Hobo Blues.
A két és fél órás koncert után bő félórás ráadás következett az összes fellépővel, többek között az Enyém, tied övé, a Jó nekem a Trabant és más sikerdalokkal
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását