2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Poggyászkocsikat lopott a tolvajbanda

Bangkok nemzetközi repülőterén egy tolvajbanda fokozatosan összesen mintegy 2000 poggyászkocsit tulajdonított el és adott el fillérekért ócskavasként.
2008. szeptember 28. vasárnap 21:15 - Hírextra
Különös módon értelmezte a bangkoki bűnbanda a fém-újrahasznosítást. Az utóbbi hónapokban egyre többen panaszolták, hogy nincs elegendő kézikocsi a thai főváros Szuvarnabhumi repülőterén. Kiderült, az eredetileg 9000 darabos állományból valóban hiányzott mintegy 2000 darab. Egy részük javítás alatt volt, de nagyrészük nem volt fellehető. A légikikötő üzemeltetői ezt követően kérték a rendőrség segítségét a rejtély megoldásában.

Végül a héten sikerült a nyomozóknak megfigyelni egy, a reptér parkolóházában köröző kisteherautót, amelynek a platójan már öt kocsi volt. Az utasok letartóztatása után gyorsan pörögtek az események, és egy ócskavastelepen nyomára bukkantak kb. 500 kocsi alkatrészének. A telep tulajdonosát a helyszínen letartóztatták.

A kihallgatás során kiderült, hogy a banda március óta éjjelenként általában három-négy kocsit lopott el. Az eredetileg 25.000 bahtba (122.000 forintba) kerülő kocsikért a tolvajok darabonként 960 bahtot, azaz mintegy 4700 forintot kaptak. A telep tulajdonosán és az elfogott tolvajokon kívül a repülőtér biztonsági szolgálatának két munkatársa is tagja volt a csapatnak.

A rendőrség gyanúja szerint több társaság is foglalkozik kocsilopással. A sikeres akció és a rövidesen felszerelendő megfigyelőkamerák azonban minden valószínűség szerint elejét fogják venni további poggyászkocsik eltűnésének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását