2024. május 14. - Bonifác

Rendkívűli közgyűlést kell összehívni

A Csongrád Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi az ellenzéki MSZP-SZDSZ-frakció annak kapcsán, hogy Magyar Anna (Fidesz) közgyűlési elnök éles - sajtóhírek szerint tettlegességig fajuló - vitába keveredett szerdán a főjegyzővel -
2008. szeptember 26. péntek 13:52 - Hírextra
Az MSZP-SZDSZ-frakció egy háromtagú - egy bal- és egy jobboldali, valamint egy független képviselőből álló - vizsgálóbizottság felállítását is javasolja a történtek és az ahhoz vezető események tisztázására - mondta a szocialista politikus sajtótájékoztatóján.

Kozma József MSZP-SZDSZ-frakcióvezető kifejtette, az üggyel kapcsolatos fő kérdés, hogy a főjegyző a "vita" során "milyen iratot, cselekedetet vagy szándékot nem akart vagy tudott aláírásával jog előtt igaznak, törvényesnek elismerni".

A szocialista politikus ismételten lemondásra szólította fel Magyar Annát, aki álláspontja szerint oly mértékben megsértette tisztségének, a közgyűlésnek és Csongrád megyének méltóságát, hogy nem maradhat tovább annak vezetője.

Magyar Anna az MTI-nek csütörtökön elmondta, szerdán egy szakmai kérdésben egyeztettek a főjegyzővel, mindketten "talán túl komolyan vették" az ügyet és ragaszkodtak saját álláspontjukhoz. Hangos vita alakult ki kettejük között, ami nem fejeződött be a főjegyző szobájában, folytatódott a folyósón is, így az esetnek többen is fültanúi lehettek.

A politikus szerint helytelen volt, hogy hangos szóváltássá fajult kettejük vitája, azokból a sajtóhírekből azonban semmi sem igaz, hogy megütötte volna Csonkáné Balda Ilonát. Az esetet emberileg egymás között már rendezték.

Az elnök politikai lejáratásnak tartja, hogy ügyet kreáltak a történtekből, és nemtelen támadásnak tették ki a főjegyzőt is, aki vele ellentétben nem közszereplő.

Magyar Anna kijelentette, nincs oka lemondani - s ahogy a főjegyző is - tovább kíván dolgozni Csongrád megye érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását