2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Emberrablás miatt nyomoznak az MDF-nél

Emberrablás bűntettének gyanúja miatt hivatalból nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen pénteken a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság - közölte a főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
2008. szeptember 26. péntek 15:44 - Hírextra
Bíró Gábor elmondta, hogy a médiában megjelent azon nyilatkozatokra figyelemmel rendelték el a nyomozást, amelyek szerint Balla Györgyöt, az MDF Somogy megyei elnökét egy általa nem ismert személy arra kényszerítette, hogy vele egy eddig ismeretlen helyre menjen, és akarata ellenére több órán át ott tartózkodjon.

Az elsődleges nyomozati intézkedések után, az ügy kiemelt súlyára tekintettel, a bűntető eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le - tette hozzá a szóvivő.

Az ügy előzménye, hogy Almássy Kornél - aki szeptember 12-én lépett vissza az MDF elnökjelöltségtől - csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Balla Györgyöt az országos választmány ülése előtti péntek este valaki elvitte otthonából, és szombat reggelig nem is tudták, mi történt vele.

Almássy elmondása szerint később kiderült, hogy Balla György családi vállalkozásába zárás előtt belépett egy fegyveres, kommandósruhát viselő, NBH-s jelvénnyel rendelkező férfi, és felszólította, hogy kövesse. Balla nem vihetett magával semmilyen kommunikációs eszközt. Egy idegen lakásba mentek, ahonnan a fegyveres férfi csak reggel hat órakor vitte haza, ezután pedig a választmányi ülésre vezető úton is követték.

Balla György csütörtök este az MTI-nek megerősítette az Almássy Kornél által elmondottak. Arra a felvetésre, hogy erről miért nem beszélt szombaton, a választmányi ülésen, miért nem fordult azonnal a nyomozóhatóságokhoz, azt mondta: félt és előbb a családjával akart beszélni a történtekről.

Balla Györgyöt az MTI péntek délelőtt nem tudta elérni, később azonban ő kereste meg a távirati irodát és közölte: délután kényszerítés és személyi szabadság megsértése miatt feljelentést tesz a Fővárosi Nyomozóügyészségen ismeretlen tettesek ellen. Mint mondta, őt nem értesítették arról, hogy a rendőrség hivatalból eljárást indított a vele történtekkel kapcsolatosan.

Arra a kérdésre: nem tart-e attól, hogy őt is kizárják az MDF-ből, mint Almássy Kornélt, Balla György annyit mondott: erről nem szeretne beszélni. Ugyanakkor szerinte Almássy Kornél továbbra is a párt alelnöke, a budapesti szervezet elnöke, kizárása - amelyet ő egyébként törvénytelennek tart - csak a frakcióra vonatkozik. (Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője korábban az MTI-nek azt mondta, hogy a párt alapszabálya szerint ha valakit a frakcióból kizárnak, azt egyben a pártból is kizárták.)

Balla György közölte: a szombati országos tisztújító gyűlésen természetesen részt vesz és nemmel fog szavazni Dávid Ibolya pártelnökké történő megválasztására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását