2024. május 14. - Bonifác

Az NNI nem kommentál

A Nemzeti Nyomozó Iroda nem kívánja kommentálni a Népszabadságban pénteken megjelent hírt, miszerint az ügyészség jogi aggályok miatt felfüggesztett minden nyomozati cselekményt az úgynevezett megfigyelési ügyben.
2008. szeptember 26. péntek 12:54 - Hírextra
"Ezzel kapcsolatban nem kívánunk nyilatkozni, az üggyel kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda 2008. szeptember 11-én egy közleményt adott ki. A közlemény a police.hu oldalon elolvasható, bővebb információt egyelőre nem kívánunk adni" - mondta Csécsi Soma helyettes szóvivő az NNI pénteki, egy nemzetközi kábítószercsempész-hálózat felszámolásáról tartott sajtótájékoztatóján, arra a kérdésre, hogy megfelel-e a valóságnak a napilap információja.

Petőfi Attila ezredes, az NNI igazgatója nem kívánta kiegészíteni a helyettes szóvivőt, mindössze azt közölte: "Természetesen, ha olyan információ birtokában vagyunk, amit a sajtóval meg szeretnénk osztani, akkor azt meg is fogjuk tenni".

A Népszabadság pénteken azt írta, információi szerint az UD Zrt. ügyében ideiglenesen minden nyomozati cselekményt leállítottak. Az információt kormányzati források is megerősítették, ám az ügyészség nem kívánta kommentálni az értesülést.

A lap szerint a felfüggesztés oka az, hogy a hangfelvételek nem felelnek meg a célhoz kötöttség elvének. Ez azt jelenti, hogy a hangfelvétel csak annak a bűncselekménynek a bizonyítására használható, amelynek a gyanújára hivatkozva a bírói vagy miniszteri engedélyt a lehallgatásra megkérték.

Ha a lehallgatók más bűncselekményre utaló információkat is rögzítenek, haladéktalanul be kell szerezniük az eredeti kérelemben meg nem nevezett bűncselekménnyel összefüggésben is a lehallgatási engedélyt. A felvételt bizonyítékként csak ezt követően használhatják fel.

Az említett engedély hiányában a lehallgatási anyag a "menet közben" felfedezett jogsértés igazolására nem használható - írta a lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását