2024. április 19. - Emma

Minden jegy elkelt

Pénztárnyitás után pár óra alatt csaknem az összes belépő elkelt a vérbeli bokszcsemegének ígérkező Oscar De La Hoya-Manny Pacquiao összecsapásra.A hivatásos ökölvívás korszakos alakjainak számító amerikai és fülöp-szigeteki bokszoló december 6-án lép a s
2008. szeptember 25. csütörtök 15:51 - Hírextra
Jelen állás szerint a hivatásos boksz történetében a mostani a második legnagyobb jegybevétel: a gyorsan elkapkodott tikettekért összesen csaknem 17 millió dollárt fizettek a nagy érdeklődés övezte ringcsatára kíváncsiak. Belépőkből ennél több eddig csak abból a meccsből folyt be - jelesül 18.4 millió dollár, alapvetően a jelenleginél is magasabb jegyáraknak köszönhetően -, amelyet szintén De La Hoya vívott méghozzá ugyanitt, 2007. május 5-én, az azóta visszavonult, ugyancsak világsztár Floyd Mayweather Jr.-ral.

A belépők mellett persze további busás összegek folynak majd be a televíziós közvetítések jogdíjából, s ugyancsak jelentős summával gyarapodhatnak a küzdő felek a kábeltévés csatorna adására előfizetők jóvoltából.

Az év végi meccs vélhetően az utolsó lesz a 35 esztendős De La Hoya pályafutásában, ami még vonzóbbá teszi az összecsapást, melynek végkimenetelét nehéz lenne megjósolni, hiszen két sokszoros világbajnok klasszis méri össze tudását a kötelek között. A szorítóba lépők közül a légsúlyból a váltósúlyba "felhízó", 29 éves Pacquiaónak jobb a mérlege, amennyiben 47 győzelmet - benne 35 KO-t -, s 3 veresége mellett két döntetlent számlál, míg a 66 és fél kilós "középutas" kategória miatt alapos fogyókúrára kárhoztatott De La Hoyának 39 - közte 30 kiütéssel - nyert meccsén kívül 5 veresége van.

Az Amerikában csak "Álomcsata" elnevezéssel hirdetett kesztyűs viadal vonzerejéről szólva Pacquiao mérkőzésszervezője, a leghíresebb promóterek közé tartozó Bob Arum igen kézzelfogható magyarázattal szolgált:

"Két akkora szupersztárnak a meccse, mint amilyen Manny Pacquiao és Oscar De La Hoya, rendkívüli hatással van a publikumra. Senki se szeretne lemaradni, inkább nagyon is ott akar lenni a nézőtéren."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását