2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szívbarát étcsoki

Egy kis kockányi étcsokoládé naponta védi szívünket a gyulladástól és más szívproblémáktól, állítják olasz kutatók. A tejcsokoládé nem felel meg erre a célra.
2008. szeptember 24. szerda 16:51 - Hírextra
A Moli-sani elnevezésű projekt az egyik legnagyobb eddig lefolytatott egészségügyi tanulmány Európában - írja a LiveScience című internetes tudományos portál. A tanulmány - amely teljes terjedelmében a Journal of Nutrition című táplálkozástudományi folyóirat legutóbbi számában jelent meg - napi 6,7 gramm étcsokoládé elfogyasztását találja optimálisnak.

A kutatók 4849 egészséges ember vérében vizsgálták egy, az érrendszeri gyulladást jelző fehérje mennyiségét. A kakaóbabban többféle antioxidáns is található, elsősorban a flavonoidok és más polifenolok vannak kedvező hatással a gyulladásos folyamatokra - mondta Romina di Giuseppe kutatásvezető.

A vizsgálat eredménye szerint a rendszeres étcsokievők vérében alacsonyabb volt a káros fehérje mennyisége. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a több csokoládé még jobb eredményt hozna. A szokásos 100 grammos táblával számolva hetente fél tábla csokit majszolhatunk el "gyógyhatású szerként". Az optimális mennyiség fölötti csokoládé fogyasztása eltűntette az előnyöket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását