2024. március 29. - Auguszta

Fidesz: a költségvetés hallgat

A Fidesz szerint a 2009-es költségvetés tervezete nem ad választ a világgazdaság kihívásaira - mondta Varga Mihály, a párt alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. szeptember 24. szerda 17:51 - Hírextra
A magyar gazdaságpolitika nem hallja meg az üzleti élet szereplőinek szavát - jelentette ki a volt pénzügyminiszter annak kapcsán, hogy a kormány szerdai ülésén elfogadta a jövő évi büdzsé tervezetét.

Varga Mihály azt mondta, a gazdasági szereplők szerint ezekre a kihívásokra részben adócsökkentéssel, részben az üzleti bizalmat erősítő, szigorúbb piaci ellenőrzést lehetővé tevő lépésekkel kellene reagálni.

A politikus utalt arra, hogy a GKI szerint az üzleti környezeti index még soha nem volt ilyen mélyen, az üzletemberek pedig arról panaszkodnak, milyen bizonytalan a helyzet.

Az alelnök szerint üzletemberek, bankvezetők azt mondták kedden Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének, hogy bizonytalan az üzleti környezet, és a világgazdasági válság mindenképpen csökkenti a magyar gazdaság lehetőségeit.A kormány a háttérkoalíció megkötésével van elfoglalva, nem hallja meg a piac szereplőinek szavát - jegyezte meg Varga Mihály.

Az ellenzéki politikus szerint megint azt lehet látni, hogy trükköznek, manipulálnak a számokkal.
Veres János pénzügyminiszter még mindig 3 százalékos jövő évi gazdasági növekedésről beszél, miközben a Magyar Nemzeti Bank 2,6 százalékos, a Kopint-Tárki pedig 2,8 százalékos növekedést vár jövőre - fűzte hozzá.

A gázárkompenzációra szánt források csökkenésére vonatkozó kérdésre Varga Mihály azt mondta: a számok még homályosak, mert nem látták a költségvetés tervezetét, csak előzetes hírek vannak arról, mennyivel akarja csökkenteni ezt a keretet a kormány.

Hozzátette: a gázárak megállíthatatlanul növekednek, és a magyar lakosság és a kormány sincs felkészülve erre.Veres János pénzügyminiszter szerdán jelentette be, hogy a kormány 3 százalékos GDP növekedés és 4,3 százalékos infláció mellett tervezi a jövő évi költségvetést, amely eredményszemléletben 3,2 százalékos GDP arányos államháztartási hiányt tartalmaz, a pénzügyi szemléletben számított összeg csak csütörtök estére alakul ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását