2024. április 27. - Zita

A MAK új partnere

A Pannon és a MOL után a Generali Biztosító csoport is a Magyar Autóklub stratégiai partnere lett. A tegnapi sajtótájékoztatón az együttműködés részleteiről és a jövőbeli tervekről meséltek.
2008. szeptember 23. kedd 16:15 - Molnár Miklós
A hétfőn reggel 10-kor kezdődő sajtótájékoztatónak a Magyar Autóklub újpesti Oktatási Parkja adott otthont. A rendezvény egy vezetéstechnikai bemutatóval kezdődött, amelyen – mint utólag kiderült – Generali igazgatója és az Autóklub főtitkára is megcsillogtatta tehetségét. A bemutató kezdetét jelezvén kitereltek bennünket a gyakorló pálya mellé, ahol már javában folyt a küzdelem a fizika törvényei ellen. Körülbelül tíz perc elteltével megállt közöttünk egy autó, amiből kiszállt két öltönyös férfi, akikre azonnal rávetették magukat a fotósok. Innen lehetett tudni, hogy ők Valakik – tudni illik senki nem mondott semmit…

A tájékoztatón

A bemutató után meghallgathattuk a Magyar Autóklub száz éves történetét, amit Dr. Kovács Zoltán szerencsére érdekesen adott elő. Nem húzva az időt, a fontosabb eseményeket kiemelve pillanatok alatt elértük a cég történetének jubileumát, majd Dr. Pálvölgyi Mátyás, a Generali igazgatója vette kezébe a mikrofont. Elmondta, hogy miről szól a stratégiai partnerség, s üdvözölte új partnerét, mely – elmondása szerint – egy hiteles civil szervezet, mely eredményesen képviseli tagjait minden fórumon.

A részletek

A stratégiai együttműködés életbe lépésének eredményeként az Autóklub tagok számos kedvezmény jogosultjai lettek. Ezek mellett a Generali üdvözölte a MAK közlekedésbiztonsági politikáját, s támogatásáról biztosította a továbbiakban.

A megállapodás értelmében a MAK értékesíti a Generali Csoport termékeit, amelyeknek számát 2009-ben bővíteni szeretnék. Jelenleg Generali kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást, casco biztosítást, utazási- és lakásbiztosítást lehet kötni az Autóklubbon keresztül.

Az említett biztosítások kötésekor a Magyar Autóklub tagjai speciális kedvezményekben részesülnek. A Generali azonban nem csak a klubtagoknak nyújt különböző kedvezményeket. Azoknak az ügyfeleknek ugyanis, akik 2008. december 31-éig igénybe veszik a fenti autós szolgáltatások valamelyikét, egy egy évig ingyenes, úgynevezett diszkont kártyát adnak ajándékba, amely a Magyar Autóklub „belépő kártyája”.

A különböző szerződések megkötésekor öt, tíz, húsz, vagy akár harminc százalékos kedvezményben is részesülhetnek az új ügyfelek attól függően, hogy hány biztosítást és azokat milyen kombinációban veszik igénybe.

Az együttműködés kiterjed a mindkét szervezet által kiemelten kezelt közlekedés- és balesetbiztonsági tevékenységekre is. A Generali a Biztonságért Alapítvány támogatja a Magyar Autóklub vezetéstechnikai továbbképző tevékenységét, a „Biztonságosan közlekedj egy életúton” című programot, és a gyerekek közlekedési ismereteinek szakszerű bővítését.

A szerződő partnerek több ezer biztosítási szerződés megkötését és a biztonságos, kulturált közlekedés elterjedését várja az együttműködéstől.

Egy naiv gondolat

Önmagában nem is tűnne rossz ötletnek, hogy az autós társadalom segítése érdekében a Magyar Autóklub szövetkezzen egy biztosítóval, amely – reményeink szerint – a legjobb árakat biztosítaná a klubtagoknak, ezzel is megköszönve, hogy minden évben bizalmukba fogadják a neves céget.

Vannak, akiknek valóban így néz ki a dolog. Azoknak egészen biztos, akik korábban is a Generalit választották. De vannak olyanok is, akik máshol kötöttek szerződést, azoknak nem biztos, hogy egy negyedévre számolva megéri az esetleges váltás. Egy ötven éves budapesti nőnek, aki már Bónusz 2-es fokozatban van, nagyjából 14 ezer Forintba kerülne a kötelező felelősségbiztosítás három hónapra a Generalinál. Ebből lejön maximum 30 százalék, ami azt jelenti, hogy legjobb esetben is 9800 Forintot kell fizetni.

Közeli ismerőseim közt hasonló paraméterek után kutatva egyből egy jobb ajánlatra bukkantam. Az ő esetében 3 hónap biztosítás mindössze 8500 HUF.

Természetesen ez csak egy rövid távú gondolatmenet, de az tény, hogy a magyar autósok igencsak kis százaléka komplex közgazdász – ahogy Dr. Kovács Zoltán is mondta. Ennek következtében kevesen gondolják végig, hosszú távon megéri-e a pillanatnyi többletkiadás, vagy sem.

Meglátjuk kinek mi lesz a jó.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását