2024. május 2. - Zsigmond

Téves diagnózis miatt ütötte meg a bokáját

Téves diagnózisok - köztük rákos daganat fel nem ismerése - miatt töröltek a brit orvosi nyilvántartásból egy magyar orvost.
2008. szeptember 22. hétfő 06:31 - Hírextra
A WalesOnline hírfórum vasárnapi beszámolója szerint a brit orvosi regisztert vezető szervezet (GMC) "sokkoló tévedések" miatt vonta vissza a walesi Llanelli városában dolgozó, 40 éves doktor működési engedélyét.

Az orvos tavaly február és július között dolgozott kórszövettani konzultánsként a Fülöp herceg nevét viselő kórházban. Ez alatt az idő alatt egy ízben például nem ismerte fel, hogy egy nőbeteg lábán lévő szemölcs rákos burjánzásnak indult, de a beszámoló szerint félrediagnosztizált súlyos bélrendszeri és májbetegségeket is.

A magyar szakorvos elé szolgálati ideje alatt összesen több mint 1200 leletminta került, és ebből 43-nak a diagnózisa "ad okot aggodalomra" - áll a walesi hírportál vasárnapi ismertetésében.
A Nagy-Britanniában tízezrével dolgozó külföldi orvosokra általában is sok a panasz.

A News of the World legnagyobb vasárnapi brit tömeglap néhány héttel ezelőtti beszámolója szerint a GMC nyilvántartásából szakmai mulasztások, sőt bűncselekmények - például szexuális jellegű támadások - miatt törölt külföldi doktorok száma egy év alatt megháromszorozódott.

A GMC listáján jelenleg 277 ezer orvos neve szerepel; közülük 128 ezren érkeztek más országokból, ami 46 százalékos arány.

A lap a panaszos ügyek közül annak idején egy volt rendőr esetét ismertette. A beteg egyik lábát a leírás szerint kis híján amputálni kellett, miután "rutinjellegű térdműtétjét egy magyar sebész elfuserálta".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását