2024. május 3. - Tímea, Irma

Minden energiatermelő cégre kivetnék a Robin Hood-adót

Minden energiatermelő cégre kivetné a kormány a Robin Hood-adót - nyilatkozta Veres János pénzügyminiszter hétfőn az MTI-nek. Hozzátette: a sarc jövőre azokra a cégekre vonatkozna, amelyeknek az energia előállításból származó árbevétele 50 százaléknál nag
2008. szeptember 22. hétfő 14:01 - Hírextra
A pénzügyminiszter elmondta: a kormány tervei szerint ebből az adónemből 2009-ben 30 milliárd forint folyna be. Idén a távhő-kompenzáció támogatására 3 milliárd forintot költ a kabinet, ezt a pénzt a költségvetési tartalékból csoportosítja át - tette hozzá Veres János.

A kormány még hétfőn benyújtja az Országgyűlésnek a távhő-támogatásról szóló törvényjavaslatot.
Az MTI információi szerint a törvényjavaslat három elemet tartalmaz: a távhő-kompenzáció rendszerét, energiatakarékossághoz támogatási lehetőségeket, valamint az energiaterelők megadóztatását. Az indítvány szerint a Robin Hood-adót meghatározott ideig, 2010 decemberéig kellene fizetnie ezeknek a cégeknek.

A törvény jövő év január 1-jétől lépne hatályba, a távhő-támogatás idei kérdéseit a kormány egy rendeletben szabályozza, amelyről a szerdai ülésen tárgyalnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

panelbalek
2008. szeptember 22. 14:49
Mivel magyarok vagyunk, legyen az új adó neve is magyar! De ne Rózsa Sándor, mint ahogy a KDNP-s honatya javasolta, hanem Rodolfó-adó. Mert amit betesznek az egyik zsebünkbe, azt kivesztik a másikból!
Nekünk, panelproliknak az az egyetlen megoldás, ha reális alapdíjat fizetünk (amiről hallgatnak mint a csuka, pedig több, mint a hődíj), valamint nem velünk fizettetik ki, hogy a hőerőműveket átépítették áramtermelővé. Ennek költségeit a termelt áram árában nem tudják érvényesíteni, így a csapdába ejtett panelbalekokkal fizettetik meg.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását