2024. május 5. - Györgyi

Magyarország volt a díszvendég

Magyarország volt a gyermekek világnapja díszvendége vasárnap Berlinben. A Magyar Turizmus Zrt. kiállítását felkereste Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter, az esemény fővédnöke is, aki az MTI-nek nyilatkozva kijelentette: örül annak, hogy a rendezvény
2008. szeptember 22. hétfő 07:13 - Hírextra
A meghívás jelentőségét emelte ki az MTI-nek Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke is, utalva arra, hogy Magyarország a rendezvény társszponzora is volt. A Magyar Turizmus Zrt. alkalmat kapott arra, hogy néhány kiemelkedő kínálatot, illetve szolgáltatást bemutasson, legyen szó akár a budapesti tavaszi fesztiválról vagy a gyógyturizmusról, akár a szállodaláncokról, vagy a most nyíló budapesti vízi élményparkról, s a MÁV nosztalgiaparkjáról, amelyekkel remény szerint sikerül felkelteni a német érdeklődést.

Niklai Ákos a berlini magyar nagykövetség közreműködését kiemelve diplomáciai sikerként is értékelte, hogy a hasonló németországi rendezvények történetében első külföldi vendégországként Magyarországra esett a választás. A magyar bemutatkozás kapcsán az elnök hangsúlyozta, hogy a modern turizmusban a kommunikációnak kiemelkedő jelentősége van. "Fontos az, hogy tudjanak rólunk, tudjanak az országról, a kínálatokról, a szolgáltatásokról, amelyeket folyamatosan be kell mutatnunk" - tette hozzá.

A szülők eddig is kedvelték Magyarországot, s reméljük, most a gyermekek is megkedvelik - jelentette ki a gyermekvilágnapi rendezvény kapcsán az elnök, hangsúlyozva: a mostani bemutatkozás alapjában véve a családi üdülést szolgálta. A magyar turisztikai kommunikáció amúgy is igyekszik mind inkább a fiatalok irányába nyitni - jelentette ki a Magyar Turizmus Zrt elnöke, kiemelve, hogy Magyarországot a fiatalok, illetve a fiatal családosok számára is szeretnék még vonzóbbá tenni.

Ez a kommunikáció egyébként minden évben igyekszik egy témára összpontosítani - jelentette ki, emlékeztetve, hogy 2006 a bor és a gasztronómia éve volt, a tavalyi esztendő a zöld turizmusé, az idei pedig a víz éve. 2009 pedig a kulturális turizmus éve lesz - közölte Niklai Ákos, utalva: mindez Magyarország, a Magyar Turizmus Zrt. számára Németországban az eddiginél is több lehetőséget nyújt arra, hogy az ország kulturális adottságait idegenforgalmi vonzerővé tegye.

A gyermekek világnapjának berlini rendezvényét a német főváros központjában, a Potsdamer Platzon rendezték, ahol Magyarország egyetlen partnerországként több mint 100 négyzetméteres kiállítási felületet kapott. A rendezvényt mintegy 300 ezer látogató kereste fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását