2024. április 24. - György

Aranybába a strandokon

Vlagyimir Porivajev számára a szó szoros értelmében aranybánya egy-egy strand például a Moszkva folyó partján: esténként, s főleg a strandszezon végeztével fémdetektorral keresi az elvesztett értékeket, s ha jól megy, akár napi 4000 rubelnyit, vagyis 28 e
2008. szeptember 22. hétfő 07:53 - Hírextra

Többnyire pénzérmék és gyűrűk kerülnek elő. A pénz egyszerűen kiesik az emberek zsebéből. A gyűrűk könnyen vesznek el, főleg ha súlyosak, mert könnyebben lerepülnek az ember kezéről, különösen mivel fürdés közben a hideg vízben a fizika törvényeinek megfelelően az ember ujja is összehúzódik. Az is gyakori azonban, hogy valaki, mielőtt a vízbe megy, a törölközőjébe csavarja ékszereit, de megfeledkezik róla, felkapja a törölközőt, az ékszerek pedig elrepülnek a homokba.


Porivajev a Komszomolszkaja Pravda című lapnak elmondta: szenvedélye többnyire fedezi tengerparti nyaralását is, mert oda is viszi a detektort, s ott még több értéket talál. Idén a Krímben sok más mellett egy 25 grammos fehérarany nyakéket talált, amelyet 72 ezer rubelért - mintegy félmillió forintért adott el. ú


Mint elmondta, versenytársai nemigen vannak, noha a fémdetektorok kaphatók és használatukat nem tiltja törvény, kivéve a műemlékek és a kulturális örökség objektumainak területén.
Megélni ebből persze nem lehet, több nap, mint kolbász. Ünnep, amikor tisztogatás céljából kiürítenek egy-egy moszkvai tavacskát: akadt olyan, amelynek az alján 26 aranygyűrűt talált.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását