2024. április 29. - Péter

Írónők nemzetközi konferenciája

Az európai gondolatot és nemzeti adalékait tárgyalja a női írók szemével az a konferencia, melyet szeptember 26-án és 27-én rendez az Essencelle Kulturális Alapítvány Komáromban és Komárnóban - tájékoztatta az MTI-t az alapítvány elnöke.
2008. szeptember 20. szombat 08:38 - Hírextra
Kilenc országból összesen 17 alkotó vesz részt a konferencián, Magyarországot Bán Zsófia és Menyhért Anna képviseli - tette hozzá Gecsőné Glaser Judit.

A Horvátországból, Csehországból, Szerbiából, Szlovéniából, Ukrajnából, Ausztriából, Szlovákiából és Romániából érkező írónőket a konferencia előtt a Parlamentben köszönti Mandur László, az Országgyűlés alelnöke és Vidorné Szabó Györgyi, az ifjúsági, szociális és családügyi bizottság elnöke.

A rendezvényen délelőttönként a komárnói Selye János Egyetem konferenciatermében tartanak felolvasásokat, majd délutánonként a komáromi Monostori Erődben kerekasztal-beszélgetések zajlanak.

A konferenciához mindkét nap zenei esemény is kapcsolódik: szeptember 26-án, pénteken a Harcsa Veronika Quartet ad ingyenes dzsesszkoncertet a Monostori Erődben, másnap pedig az Accord Quartet játszik Haydn-, Schubert- és Bach-darabokat a komárnoó Tiszti Pavilonban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását