2024. május 10. - Ármin, Pálma

Nyílt nap a Nemzetiben

Változatos, ingyenesen látogatható programokkal várja nézőit szombati nyílt napján, délután két órától a Nemzeti Színház. A látogatók megismerkedhetnek a társulat régi és újonnan érkezett tagjaival, felfedezhetik a teátrum épületét, vagy megtekinthetik a
2008. szeptember 19. péntek 19:33 - Hírextra
Gálos Orsolya a Nemzeti Színház sajtófőnökének elmondása szerint a programok egy részének a Szabadtéri színpad ad otthont: itt láthatják a nézők a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Bors néni című produkcióját a címszerepben Molnár Piroskával, majd a De, jajj című "zenés cigánymesét, mesés cigányzenét", Tompos Kátya, Szőcs Artur, Zöld Csaba, Balog Rodrigó és a Söndörgő Zenekar alkalmi társulásának előadásában, valamint a teátrum Tingli-tangli című, Benedek Miklós által rendezett előadásának rövidített változatát.

Szintén a Szabadtéri színpadon beszélget az intézmény múltjáról a színház igazgatója, Alföldi Róbert Jákfalvi Magdolna és Székely György irodalomtörténészekkel. "A 90 éves Székely Gyuri bácsi még Németh Antal Nemzeti Színházában dolgozott dramaturgként, így nagyon izgalmas lesz meghallgatni, hogyan látja, mi a dolga a Nemzeti Színháznak a XXI. században" - jegyezte meg Gálos Orsolya.

Nemzeti Bolyongó névvel indít rendhagyó színházi vezetést a társulat új tagja, Rába Roland. Mint a teátrum sajtófőnöke elárulta, Rába Roland kérése volt, hogy "a frissen ideszerződött fiatalokkal +bolyonghasson+, az intézmény múltját idéző happeningeket, akciókat ők adják majd elő."
A rendhagyó épületnézés mellett a nyílt napon lesz klasszikus színházi séta is, ezen a társulat régebbi tagjai is részt vesznek.

Gálos Orsolya szerint a teátrum az éhes látogatókra is gondol majd: "imázskampányunk során a városba kihelyezett Kortárs - ki mondta, hogy érthetetlen? és Klasszikus - ki mondta, hogy unalmas? feliratú óriásplakátokhoz kapcsolódóan a nyílt napon paradicsomlevest fogunk osztani betűtésztával, amelyből a nézők is kirakhatnak üzeneteket, ha ehhez lesz kedvük".

Mint megjegyezte, további meglepetésekkel is készülnek: a társulat tagjai is részt vesznek a programokon, lesz, aki paradicsomlevest oszt, más csak nézelődik, közben meg lehet őket szólítani, és be lehet tőlük gyűjteni a náluk lévő dedikálókártyákat, persze autogrammal, valamint közös fényképet is lehet majd velük készíteni.

Este hétkor nyitja meg a júliusban elhunyt festőművész munkásságát felidéző El Kazovszkij emlékkiállítást Alföldi Róbert és Rényi András esztéta.

Az ingyenesen látogatható programok sora Váczi Eszter és a Szörp koncertjével zárul, majd a Nagyszínpadon ad zenés estet Básti Juli, Udvaros Dorottya, Cserhalmi György és Kulka János, Férfi és Nő címmel. "A koncertre azok a nézők kapták ajándékba a jegyeket, akik kettő vagy több jegyet vásároltak szeptemberi vagy októberi előadásainkra" - közölte a teátrum sajtófőnöke, majd hozzáfűzte: a Dés-Bereményi szerzőpáros műveire épülő estet decemberben és januárban még hat alkalommal műsorra tűzi a Nemzeti Színház.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását