2023. november 28. - Stefánia

Kulturális vezetőket neveztek ki

A jelenlegi vezetők irányíthatják a következő öt évben is a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat és a Budapesti Művelődési Központot - erről csütörtökön, zárt ülésen, egyhangú szavazattal döntött a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága.
2008. szeptember 18. csütörtök 16:20 - Hírextra
Fodor Péter főigazgató a könyvtárnál, Margittai Katalin igazgató pedig a művelődési központnál egyedüli pályázóként jelentkezett ismét a posztra.

Csomós Miklós, a bizottság alelnöke az MTI-nek elmondta, hogy a testület pályázatot írt ki az operettszínház főigazgatói és a Vígszínház igazgatói posztjára. A november 17-ig benyújtandó pályázatok nyertesei maximum öt évre szóló megbízatást kaphatnak.

Döntött a kulturális bizottság annak a szakmai véleményező testületnek a tagjairól is, akik a Budapest Galéria főigazgatói posztjára benyújtott pályázatokat bírálják majd el. Elfogadta a testület az állatkert új szervezeti és működési szabályzatát, amitől Persányi Miklós főigazgató hatékonyabb és szervezettebb munkavégzést remél. Új eleme az intézmény struktúrájának az operatív igazgatói poszt, a tisztséget betöltő a főigazgató általános helyettese.

Az alelnök tájékoztatása szerint adminisztratív okok miatt meghiúsult a Centrál Színház, a volt Vidám Színpad három felügyelőbizottsági tagjának és könyvvizsgálójának a megválasztása.
A fideszes politikus közölte, hogy a bizottság elfogadásra javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek a jövő héten azt a megállapodást, amelynek alapján a Lengyel Köztársaság 100 ezer, a fővárosi önkormányzat pedig 119 ezer eurót biztosít, vagyis összesen 55 millió forintot adnak a katinyi mártírok III. kerületben felállítandó emlékművének elkészítésére.

Ugyancsak támogatta a testület azt, hogy a második világháborúban meggyilkolt zsidó munkaszolgálatosok emlékművét a VII. kerületi Bethlen Gábor téren állítsák fel. A VII. kerület hozzájárulása jövő héten csütörtökön, a közgyűlés napján válik ismertté.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását