2024. április 18. - Andrea, Ilma

Két gólt érne a 9 m-es

A büntető két gólt érne, ha a játékos nem 7, hanem 9 méterről találna be a kapuba - tartalmazza a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) szabályokkal foglalkozó testületének egyik javaslata.
2008. szeptember 18. csütörtök 12:04 - Hírextra
Az IHF minden olimpiai ciklus végén megvizsgálja, elemzi és szükség esetén módosítja a sportág előírásait, amihez segítségül hívja a tagországokat is.

Az egyik javaslat, hogy a játékos eldönthetné, hogy a büntetődobást az egy gólt érő 7 m-es vagy a két gólt érő 9 m-es vonalról hajtja végre. Ez egyelőre csak ötlet, amelyet tesztversenyeken lehetne kipróbálni.

Szintén a javaslatok között szerepel, hogy az időntúli szabaddobásoknál ne kelljen egyből kapura lőni, hanem maximálisan egy passzt engedélyezzenek előtte. A büntetőknél mindig állna az óra (most a bírók döntik el, hogy megállítják-e), míg az a játékos, aki egyből piros lapot kap, azt legalább egymeccses eltiltást kapna. Jelenleg a kiállított kézilabdázót - ha nem tettlegességet vagy más durva, súlyos szabálytalanságot követett el - csak az adott mérkőzésről zárják ki. Azt a játékos, aki jelzi, hogy megsérült, még a játék újrakezdése előtt le kellene cserélni, így megszűnne a színlelés.

Az IHF azt is megvitatásra javasolja, hogy ítéljenek-e büntetőt az ellen a csapat ellen, amelynek játékosa az utolsó percben az eredmény tartása végett szabálytalanságot követ el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását