2024. április 29. - Péter

Tájékoztató film a Diákhitelről

A napokban minden hazai érettségit adó középiskolába eljuttatják a Diákhitel Központ tájékoztató filmjét, amely közérthető stílusban és tárgyilagosan sorra veszi a legfontosabb tudnivalókat, szabályokat és hátteret a folyósítástól a törlesztésig - közölte
2008. szeptember 16. kedd 14:11 - Hírextra
A hangsúlyozottan nem reklámcélokból készült film elsősorban a szülők, és általuk a családok figyelmét igyekszik felhívni arra, hogy már a továbbtanulásról szóló döntés során érdemes személyesen meggyőződni a diákhitel részleteiről és ezt a lehetőséget is bátran számításba venni - olvasható Őri András közleményében.

A filmet a napokban kézbesíti a posta a tanintézetek igazgatóinak, akiknek közvetítésével egy-két napon belül eljutnak majd az érettségiző osztályok osztályfőnökeihez vagy a továbbtanulásért felelős pedagógusokhoz. Így az érdeklődő szülőknek már most, - a legtöbb helyen szeptemberben lezajló szülői értekezlet keretében - alkalmuk lesz azt megtekinteni.

Őri András a film elkészítését indokolva közölte: manapság sok érintett családban nem ismerik kellően a diákhitel részleteit, előítéletekre, téves információkra támaszkodnak vagy egyszerűen csak alaptalanul félnek tőle.

Még többen a banki hitelekkel azonosítják ezt az egyedi, csak a felsőoktatásban résztvevők által igényelhető kölcsönformát. Így aztán sokan nem merik felvállalni a költségtérítéses képzést, vagy netán azt, hogy a diplomát egy távoli városban szerezzék meg.

Pedig a diákhitel, mindent összevetve egy olyan könnyen elérhető anyagi forrás, amely már a pályaválasztásról szóló döntést is megkönnyítheti - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását