2024. április 25. - Márk

Amit mindenkinek tudnia kell

Könyvajánló minden nőnek. A menstruációról, a terhességről, az anyaságról. Lényeges, fontos dolgokról. Könnyen emészthető, érthető, és megérthető formában.
2008. szeptember 16. kedd 15:18 - Hírextra
1.) Jane Feinmann: Amit minden nőnek tudnia kell a menstruációs ciklusról

Ez a könyv pontos, lényeges és könnyen érthető információkkal mutatja be a serdülőkort és a menstruációs ciklust. Ezért hasznos segítséget jelenthet a nemi érés előtt álló lányoknak abban, hogy felkészüljenek az első menstruációjukra. Hiszen ha megértik, hogy mi történik velük, mi zajlik a testükben, könnyebben elfogadják az elkerülhetetlen változásokat.

A kötetet a modern, vonzó külső megjelenése (a címlapon elforgatható tárcsa található, amellyel nyomon követhetők a menstruációs ciklus egyes napjain várható események), valamint az egyszerű, de lényegre törő nyelvezete minden ifjú olvasója számára nélkülözhetetlen társsá teszi.

A könyv három részre tagolódik. Az elsőben a női test pszichológiai és biológiai jellegzetességeit járja körül nagy alapossággal. A másodikban napról napra haladva ismertet meg a menstruációs ciklussal, és tanácsokkal látja el az ifjú olvasókat arról, hogyan birkózhatnak meg a felmerülő nehézségekkel. Az utolsó részben pedig a témával kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdésekkel és problémákkal foglalkozik.

2.) Marguerite Smolen: Amit minden kismamának tudnia kell a terhességről

Egyszerű, szakszerű tanácsaival, modern stílusával ez a kötet hasznos segítség a kismamáknak. Információs füzet és napló egy kötetben, ezért a kötet a leendő édesanyák nélkülözhetetlen társa a kilenc hónap alatt. Heti bontásban ismerteti nem csupán a baba fejlődésének fázisait, de a kismama testében zajló változásokat is. Találunk benne táplálkozási tanácsokat, tippeket a stresszoldásra, a pihentető alvásra, arra, hogyan találjunk megfelelő segítséget, de ez csupán néhány kiragadott példa a könyv gazdag tartalmából.

3.) dr. Penny Preston: Amit minden anyának tudnia kell a baba első évéről

A magatehetetlen újszülöttből tizenkét hónap leforgása alatt magabiztos emberpalánta cseperedik, miközben az ügyetlen, kezdő szülők szakavatott édesanyákká, édesapákká válnak. Ez a könyv segítséget nyújt a gyermekgondozás és -nevelés legfontosabb kérdéseiben, tanácsot ad ahhoz, miként fejleszthetjük a kicsi szellemi és fizikai képességeit, de az édesanyák azt is megtudhatják belőle, hogy milyen változások zajlanak odabenn a testükben ebben a fantasztikusan izgalmas időszakban. De nemcsak olvashatunk, hanem jegyzetelhetünk is az erre fenntartott helyeken, így az egy esztendő minden fontos eseménye belekerülhet. S mire eltelik a tizenkét hónap, majd nem győzünk csodálkozni, hogy milyen messzire jutottunk!
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását