2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Őrzési feladatok betanított munkásoknak

Elsősorban betanított munkát, például őrzési feladatokat végezhetnének azok a fiatalok, akik nem érettségivel, hanem például szakmunkás-képesítéssel kerülnének a rendőrséghez - mondta Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány egy hétfői háttérb
2008. szeptember 15. hétfő 16:34 - Hírextra
Augusztus közepén Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter jelentette be: kész enyhíteni a feltételeken, hogy a mainál sokkal több roma fiatal kerüljön be a rendőrségre.

A miniszter akkor rámutatott arra, hogy a bekerüléshez előírt középfokú végzettség követelménye sokakat - adott esetben éppen a rendőri pálya iránt érdeklődő roma fiatalokat - kizár ebből a lehetőségből.

"Az egyik lehetséges megoldás az, hogy be lehessen kerülni a rendőrség kötelékébe az eddiginél alacsonyabb iskolai végzettséggel is, olyan státusba, ami nem teszi lehetővé a rendőri intézkedések teljességének alkalmazását a szükséges végzettség hiányában, ámde a gyakorlati tapasztalatszerzést igen, és mellette természetesen meg lehet szerezni a szükséges képesítést" - mondta Draskovics Tibor, hozzátéve: gondolkodnak azon, ennek milyen pontos szabályait alakítsák ki.

Draskovics Tibor arról is beszélt augusztusban, hogy 150-200 fővel növelné a körzeti megbízottak (kmb) számát. A kmb-sek azon a 100-110 településen állnának szolgálatba a legkésőbb jövő tavaszig, ahol az utóbbi időben megszaporodtak a vagyon elleni, a közrendet, közbiztonságot veszélyeztető jogsértések és emiatt állandó rendőri jelenlétre lenne szükség.

Bencze József országos rendőrfőkapitány hétfőn azt mondta: 150 fővel növeli meg a kmb-sek létszámát a hátrányos helyzetű településeken, és elindítják a programot, amely megkönnyíti a bekerülést a rendőrséghez.

Olyan szerződéses kollégák felvételében gondolkodnak, akik nem érettségi után, hanem általános iskola vagy szakmunkásképző elvégzése után kerülnek a rendőrséghez, ahol betanított munkát - elsősorban őrzési feladatokat - végeznének, korlátozott hatáskörrel - jelentette ki.

Mint mondta, még ebben az évben szeretnék elindítani ezt a programot, amely nyitva állna mind a roma, mind a nem roma származású fiatalok előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását