2024. április 26. - Ervin

Folyamatos jelen IV.

A Folyamatos Jelen kortárs fotószakmai napok keretében nyílt meg a hasonló című kiállítássorozat negyedik része hétfő délután a budapesti Mai Manó Ház - Magyar Fotográfusok Házában, ahol ez alkalomból a széria korábbi három tárlata is megtekinthető. Schif
2008. szeptember 15. hétfő 22:30 - Hírextra
"A Folyamatos Jelen sorozata a legbelülről kifelé építkezés nagyon gazdag íve, amely tanúskodik arról a bátorságról, amellyel Csizek Gabriella fel merte vállalni a fiatal magyar fotográfia sokszínűségét" - méltatta a tárlatok kurátorát megnyitóbeszédében Korniss Péter.

A fotóművész hozzátette, a sorozat három korábbi tárlatból született, melyek a Barakonyi Szabolcs, Dezső Tamás, Fekete András és Molnár Zoltán munkáit bemutató negyedik kiállítással egységes egésszé álltak össze, pontosan kirajzolva azt az gondolati vonalat, amelyben Csizek Gabriella gondolkodott.

"A most megnyíló tárlattal az ív feszülni kezd: a kiállítók mai hangvételű, keményen dokumentarista fotográfusok. Különböző alkatúak, és eltérő módon közelítenek a témájukhoz, de erősen érződik, hogy van véleményük" - hangsúlyozta Korniss Péter, majd megjegyezte, biztos benne, hogy a kiállító négyszer négy művész jó része fontos szerepet vállal majd a magyar fotográfia közeljövőjében.

A tárlat megnyitója után adta át Schiffer János országgyűlési képviselő a Pro Cultura Urbis közalapítvány 2008. évi fotóművészeti ösztöndíját a sorozat harmadik részében kiállító Kovalovszky Dánielnek. Mint a Pro Cultura Urbis elnökeként is tevékenykedő képviselő az MTI-nek elmondta, az elismerést a Magyar Sajtófotó kiállításon szokták átadni, de idén az alapítvány költségvetése miatt erre csak most került sor.

"Az ösztöndíj odaítélésének az egyik feltétele az, hogy magas színvonalú munkákkal már jó eredményeket elért szerző pályázzon, olyan akinek az eddigi munkássága garancia a minőségre. Kovalovszky Dániel erős emberi érzékenységgel rendelkező, a társadalmi kérdésekre nyitott fotográfus, ezen kiállításon is látni egy öregek otthonáról készített kiváló sorozatát" - számolt be a döntés indokairól az MTI-nek Korniss Péter.

A közalapítvány zsűrijének elnökeként is jelen lévő fotóművész hozzátette, a másik feltétel a mindenkitől betért bekért szinopszis, ebben Kovalovszky Dániel olyan témát talált, amellyel más eddig még nem pályázott: vállalta, hogy az ösztöndíjat Csepel fényképezőgéppel történő feltérképezésére fordítja majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását