2024. május 14. - Bonifác

Elveszik az érmet vagy sem?

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) értesülése szerint várhatóan a jövő héten ül össze a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) illetékes bizottsága, amely tárgyalja a pekingi olimpián Pars Krisztián előtt végzett és pozitív doppingtesztet produkált két dobo
2008. szeptember 15. hétfő 14:30 - Hírextra
Gyulai Márton, a MASZ főtitkára az MTI-nek elmondta: úgy értesült, hogy a NOB szeptember 21-én vagy 24-én hallgatná meg az eredetileg ezüstérmes Vagyim Gyevjatovszkijt és a bronzérmes Ivan Tyihont, akiknek az augusztus 17-i pekingi döntő levett mintájában túl magas volt a tesztoszteronszint.
"Mivel 21-e vasárnapra esik, nem hinném, hogy ekkor az illetékesek összeülnek. Marad a másik időpont, de ez sem hivatalos" - jegyezte meg.

A NOB mellett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) is megindította a fegyelmi eljárást, azonban a szankciókról először a NOB-nak kell döntenie, mivel az olimpia nem IAAF rendezvény. Ha a NOB elveszi a két fehérorosz kalapácsvető érmét, akkor kaphatja meg a Pekingben negyedikként zárt Pars az ezüstérmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását