2024. április 20. - Tivadar

Pucérkodhatnak a 24 órás hegyikerékpáros versenyen

Akár meztelenül is lehet versenyezni a szombat délben rajtoló csillebérci 24 órás non-stop hegyikerékpáros viadalon éjfélkor.
2008. szeptember 10. szerda 13:53 - Hírextra
Amint a 8. alkalommal megrendezendő esemény sajtótájékoztatóján elhangzott, a mountain bike-osok hagyományos évadzáró viadalán egyéniben, párosban, illetve váltóban több mint 900 versenyző áll rajthoz. Nyeregbe pattan többek között a pekingi ötkarikás játékokon részt vett Parti András, az olimpiai tartalék, s a Top Maratonon és az olimpiai krossz Magyar Kupán győztes Buruczki Szilárd, valamint a Tour de Hongrie-n legjobb helyezést elért magyar versenyző, Szórádi Balázs, de ott lesz a mezőnyben a világbajnok evezős, Haller Ákos is.

A 24 órás futamon a legjobbak várhatóan 130 kört tudnak teljesíteni a közel 3,5 kilométeres pályán. A pihenés nemcsak lehetőség, hanem legalább 60 percnyi kötelező is lesz a számukra. A versenyt szórakoztató programok - koncertek, lézershow és tűzijáték - teszi színesebbé, sőt éjfélkor újra meghirdetik a "Dobd le a ruhád, kapd fel a bringád" elnevezésű akciót is, amelynek keretében a bátrabbak néhány kört meztelenül tekernek le.

A sajtótájékoztatón értékelték az olimpiai szereplést is. Sipiczki Róbert, a magyar szövetség mountain bike szakágvezetője egyértelmű sikerként értékelte Parti András Pekingben elért 23. helyezését. "Ez olyan, mintha az alpesi síelők műlesikló számában lett volna dobogós egy magyar versenyző" - jelentette ki a szakember.

Parti András elmondta: 50 versenyző állt rajthoz az olimpián, s a 23. helye a nemzetek rangsorában a 16. pozíciót jelentette Magyarországnak.

"Eredetileg a 30-40 közé vártam magamat, s büszke vagyok arra, hogy ex-olimpiai bajnok és Világkupa-győztesek is mögöttem értek célba" - mondta, majd hozzátette, hogy mindezt egy olyan sportágban érte el, amelynek világszerte óriási a tömegbázisa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását