2024. április 29. - Péter

Papp elődöntős, kiestek az úszók

Papp Gábor két remek győzelemmel elődöntős a cselgáncsozók plusz 100 kg-os súlycsoportjában, míg Szabó Nikolett (70 kg) első mérkőzését elveszítette a pekingi paralimpián.
2008. szeptember 9. kedd 08:29 - Hírextra
Papp a nyolc közé jutásért 19 másodperccel a befejezés előtt iponnal győzte le az orosz Alekszandr Parasjukot, majd folytatta remeklését és a negyeddöntőben alig másfél perc elteltével a görög Teoklitosz Papahrisztoszt is iponnal verte. Papp a fináléba jutásért - a magyar idő szerint 10 órakor - a kínai Vang Szonggal (Wang Song) találkozik.

Szabó a holland Sanneke Vermeulentől kapott ki, és akkor folytathatja a vigaszágon, ha ellenfele megnyeri a következő mérkőzését.

Úszásban kedden egyetlen magyar induló sem jutott be a döntőbe: 200 m gyorson Engelhardt Katalin a 9., Zámbó Diána a 14. időt érte el az előfutamban, 100 m mellen Becsey János a 12., Illés Fanni 100 m háton a 13. helyen végzett.

Az asztaliteniszezők vetélkedésében Csonka András második csoportmérkőzésén 3-0-ra nyert a belga Nico Verheylen ellen. Csonka egy győzelemmel és egy vereséggel várja utolsó mérkőzését, melyen a lengyel Marcin Skrzynecki ellen a továbbjutás lesz a tét.

Elkezdődik a párosok küzdelme a teniszezőknél. Prohászka Csaba és Farkas László a spanyol Francesc Tur, Alvaro Illobre kettőssel találkozik. Tur hétfőn egyesben Prohászkát győzte le az első fordulóban.

Serényi Tibor az evezősök előfutamában lesz érdekelt és folytatódik a vitorlázók versenye a 2,4 MR osztályban Pegán Zoltánnal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását