2024. május 13. - Szervác, Imola

H nincs megegyezés az SZDSZ-szel, akkor külső támogatást kell szerezni

Ha nem sikerül megegyezni az SZDSZ-szel, akkor külső támogatást kell szerezni, ezen keresztül pedig parlamenti szavazatokat a költségvetés megszavazásához - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában kedden
2008. szeptember 9. kedd 08:47 - Hírextra
Ha az SZDSZ az új helyzetben még mindig azt mondja, hogy nem beszél a programról, akkor kell "máshogy" támogatást szerezni - jelentette ki a frakcióvezető. "Ha az SZDSZ úgy látja, hogy a költségvetés el nem fogadása a legjobb az országnak (...) és a legjobb nekik, akkor ezt fogják tenni".
Elmondása szerint a többi párt képviselőit a saját szavazóik tudják meggyőzni arról, hogy támogassák a programot. "Ezt elvileg bármelyik képviselőtől remélhetjük (...) különböző valószínűséggel, hogy hol ül" - mondta Lendvai Ildikó, hozzátéve: nem akarnak pszichológiai nyomás alá helyezni SZDSZ-es képviselőket.

Ha nem mennek át az adótörvények és a költségvetés, az Lendvai Ildikó szerint több hónapos leállást jelent majd a magyar gazdaságban.

Ahhoz, hogy a két párt tárgyalásokat kezdjen, nyitottság és induló pozíció kell - hangoztatta az MSZP-s politikus az SZDSZ-szel történő jövőbeni tárgyalásokról. A nyitottságot az MSZP már tanúsította - hangsúlyozta.

A szakértői kormányról szólva Lendvai Ildikó elmondta, hogy a parlamenti pártok többsége nem támogatja a létrejöttét, ezzel az SZDSZ egyedül van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását