2024. április 29. - Péter

Kecskemét ad otthont a forgalomirányító versenynek

Kecskemét ad otthont e héten a hazai rendőrség karos forgalomirányító versenyének, amely az ország egyik leglátványosabb rendőrszakmai megmérettetése - jelenti a HavariaPress.
2008. szeptember 8. hétfő 11:24 - Hírextra
A mostani, tizennegyedik alkalommal rendezendő verseny keddtől csütörtökig tart, s a döntőre az ország összes megyéjéből érkeznek résztvevők. A rendezvény színvonalát tovább emeli, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint a Bács-Kiskun megyei rendőrség és a megyei önkormányzat, illetve a megyeszékhely több vezető közéleti személyisége is személyes jelenlétével tiszteli meg a versenyt. A versenyzőket értékelő tíz fős zsűri a szokott díjak mellett díjazza a legjobb hölgy versenyzőket, a legkommunikatívabb irányítókat és a legjobban koreografált irányítást is. Az országos döntő elméleti fordulóval indul, melynek helyszíne egy kecskemét-kadafalvai konferencia-szálloda lesz, a gyakorlati fordulók pedig a város két forgalmas csomópontján zajlanak majd. A Mária körút és a Dózsa György út kereszteződésében autózók az egyéni forgalomirányítási verseny résztvevőivel találkozhatnak majd, az Árpád körút és a Batthyány utca csomópontjában viszont a páros megmérettetés zajlik. Az elméleti verseny KRESZ-teszt kitöltéséből, szolgálati szakmai ismeretekből és más elméleti ismeretek számon kéréséből tevődik össze; a gyakorlati versenyszámokat rendőrökből, az NKH vizsgabiztosaiból és autósiskolai vezető oktatókból álló zsűri értékeli. A verseny ünnepélyes eredményhirdetése csütörtökön este fél nyolckor lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását