2024. május 4. - Mónika, Flórián

Leállt a Lépj egyet előre! program

Leállt a napokban a hátrányos helyzetű térségekben élők képzését, elhelyezkedését segítő Lépj egyet előre! elnevezésű országos program - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.
2008. szeptember 8. hétfő 09:06 - Hírextra
A program vidéki munkatársait egy héttel ezelőtt levélben értesítették, hogy a továbbiakban nincs szükség rájuk. Ennek oka a források elapadásával magyarázható, mert kellő helyen és időben nem mérték fel az igényeket, hogy mennyi pénzből mire is futja.

Csak a Dél-Dunántúlon négy mentor állása szűnt meg. Az ő dolguk volt felkutatni, tanulásra bírni és nyomon követni a hátrányos térségekben élő embereket azért, hogy piacképes végzetséghez, munkához jussanak.

A tervek szerint 2009 végéig a Baranya, Somogy, Tolna alkotta régióban háromezren vettek volna részt az általános iskola befejezését jelentő, érettségit vagy szakmát adó képzéseken. Baranyában százak nem kapták meg ehhez a támogatást, vagy már végeztek ugyan, de nincs, aki segítené őket az elhelyezkedésben.

A programot irányító Foglalkoztatási és Szociális Hivataltól az elmúlt héten sokan rendkívüli szabadságra mentek - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását