2024. április 29. - Péter

Bon Jovi Obamának énekel

A demokrata párti Barack Obama Jon Bon Jovi rockénekes segítségét kérte és kapta kampányához. A republikánus McCain mellett Pat Boone, az ötvenes-hatvanas évek ma is aktív sztárja tört lándzsát.
2008. szeptember 7. vasárnap 21:50 - Hírextra
Az elnökválasztási kampány évtizedek óta egy kicsit a bandák háborúja is az Egyesült Államokban. A demokrata jelöltek mellé a fekete sztárok sokasága sorakozik fel. Az idei kampányban már letette voksát a demokrata jelölt mellett Stevie Wonder, John Legend, Shery Crow és a legendás Grateful Dead együttes is. Hagyományosan kiáll a demokrata jelöltek mellett Aretha Franklin, a soul legendája.

Barack Obama kérésére a nyolcvanas-kilencvenes évek sztárja, Jon Bon Jovi rockénekes a hét végére adománygyűjtő vacsorát szervezett, amelyen több mint százan voltak jelen és személyenként 30 800 dollárt fizettek a demokrata jelölt sikerének elősegítésére.

Obama a vendégek előtt mondott beszédében hangsúlyozta, hogy neki sokkal keményebb támadásokat kell kivédenie, mint a legutóbbi kampányban John Kerry szenátornak, aki végül veszített.
A republikánus oldalnak is vannak erős emberei az előadóművészek köréből. A demokratáktól pártolt át annak idején Frank Sinatra, s a közelmúltban John McCaint biztosította támogatásáról Pat Boone is, akit amerikaiak milliói sorolnak a legnagyobb énekesek közé.

Az April Love, a Bernardina, a Speedy Gonzales és több tucat más sláger előadója jelen volt a republikánusok konvencióján, s For My Country című aktuális zenés videójával szállt be a kampányba. - Ez a videó a Nemzeti Gárda balladája, azé az erőé, amely McCain szenátort támogatja, aki a Country First (Első az ország) jelszót fogalmazta meg - hangsúlyozta.

Boone úgy véli, hogy John McCain kitűnően választott alelnökjelöltet Sarah Palin személyében. Rámutatott, hogy Obama elmulasztotta megtenni ugyanezt a lépést, amikor nem egy kiválóan képzett nőt választott maga mellé. A 74 esztendős énekes leszögezte: nem kíván szerepet vállalni egy esetleges McCain-adminisztrációban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását