2024. április 23. - Béla

Berobbant a fűrészpor

Tűz ütött ki vasárnap egy forgácslapgyártó üzemben Szombathelyen, a tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt - közölte a katasztrófavédelem. A 200 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokban a berendezés szitaterében felhalmozódott fűrészpor gyulladt m
2008. szeptember 7. vasárnap 12:15 - Hírextra
Nyolc járművel összesen harminc tűzoltó vonult ki a helyszínre, akiknak rövid idő alatt sikerült körülhatárolniuk a tüzet, személyi sérülés nem történt, az oltás utómunkálatain jelenleg is dolgoznak - mondta az ügyeletes. Tájékoztatása szerint útnak indították Veszély Felderítő Csoport (VFCS) egyik egységét is, mert a bejelentés úgy szólt, hogy a szitatér és az üzem vegykonyhája között keletkezett a tűz, ám a VFCS beavatkozására végül mégsem volt szükség, mert a lángok nem a vegykonyha irányába terjedtek.

A tűz az MTI információi szerint a szombathelyi FALCO Forgácslapgyártó Zrt. üzemében keletkezett. Ez az üzem kiemelten tűzveszélyes kategóriába tartozik, ami azt jelenti, hogy a tűzoltók minden esetben a szokásosnál nagyobb erővel vonulnak ki a helyszínre. Az üzemben alkalmazott gyártási technológia kísérőjelensége, hogy időnként úgynevezett "porrobbanás" történik, ami tüzet okozhat.

Az üzemben éppen ezért a legkorszerűbb automata tűzoltó berendezések vannak felszerelve, amelyek ilyenkor azonnal működésbe lépnek. Mivel a tűz általában csak egy csarnokot érint, a gyár egészében a termelés nem áll le, a kiszállítás is folyamatos, az érintett üzemrészben pedig általában néhány óra elteltével újra elindíthatók a berendezések. A FALCO-ban évente két-három porrobbanás is történik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását