2024. április 19. - Emma

Milliomos találta meg a gyűrűt

Egy multimilliomos salzburgi vállalkozó találta meg Bianca Jagger emberjogi aktivista kétszázezer eurót - mintegy 48 millió forintot érő - platinagyűrűjét, amely két hete veszett el az ausztriai fesztiválvárosban.
2008. szeptember 6. szombat 13:00 - Hírextra
A becsületes megtaláló a héten adta le a méregdrága ékszert a salzburgi rendőrségen. Kilétét nem óhajtotta felfedni, ám a bulvársajtó kiderítette, hogy Reinhard Ringlerről, az ATB Spezielbau nevű építési cég tulajdonosáról van szó, aki eredetileg azt hitte, egy kulcstartó díszítő függelékére bukkant. Oda is adta az "értéktelen vásári holmit" tizenegy éves lányának, hogy játsszon vele.

A platinaékszernek, amelynek árából egy lakásra is bőven futja, az előtt a dél-salzburgi szálloda előtt veszett nyoma, ahol a Rolling Stones frontemberének, Mick Jaggernek egykori felesége megszállt a Salzburgi Művészeti Fesztivál idején. Az ötvennyolc éves színésznő épp egy rendezvényre igyekezett, amikor a taxiban észrevette, hogy nincs meg a gyűrűje. Próbálta megkeresni, de minden igyekezete hiábavalónak bizonyult.

Az ékszert a rendőrség sem tudta felkutatni, mint ahogy nem járt szerencsével az a több tucat önkéntes sem, akit a megtalálónak járó díj csábított a keresésre. Az újságokban ugyanis megjelent, hogy tízezer euró - 2,4 millió forintnak megfelelő összeg - üti a markát annak, aki visszaszolgáltatja a gyűrűt. Miután végképp nem akadtak a nyomára, a rendőrök arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg a szennyvízcsatornába eshetett az ékszer a fedőrácson át , és ott pihen valahol a kanális fenekén.

De tévedtek. Szombati lapértesülések szerint a rendkívül sikeres, több millió eurós vagyonnal rendelkező salzburgi vállalkozó pár órával azután szedte fel az utcakövön heverő gyűrűt, hogy Bianca Jagger elhagyta. Hazavitte, és mint értéktelen csecsebecsét a lányának ajándékozta. Aztán családjával elutazott Tunéziába nyaralni. Hazatérésük után teljesen véletlenül akadt a kezébe egy régi újság, abban olvasott az eltűnt ékszerről: a közölt fotó alapján döbbent rá, hogy valójában a híresség gyűrűje van nála.

A platinagyűrű egyedi darab, maga Bianca Jagger tervezte, és egy brit ékszerésszel készíttette el. A foglalatot egy 15 milliméter átmérőjű akvamarinkő díszíti, apró briliánsokkal kirakva.

Az egyelőre nem derült ki, vajon a milliomos üzletember igényt tart-e a megtalálónak járó díjra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását