2024. április 25. - Márk

Összeadják a HIV-fertőzötteket

HIV-pozitív embereket házasítanak össze Nigéria egyik északi szövetségi államában azzal a céllal, hogy megfékezzék a kór terjedését.
2008. szeptember 5. péntek 19:41 - Hírextra
A BBC tudósítása szerint az utóbbi néhány hétben nagyjából 70 párt hoztak össze a hatóságok arra hivatkozva, hogy ezzel az AIDS terjedése, valamint a fertőzöttek "elszigeteltsége és megbélyegzettsége" ellen lépnek fel.

Nemzetközi AIDS szakértők már hangot adtak az afrikai állam eljárásával kapcsolatos aggodalmuknak. Az UNAIDS nevű szervezet képviseletében Warren Naamara elmondta, hogy az állam által összeboronált párok egyes tagjai a vírus különböző típusait hordozhatják, és ezek a vírusok a házasélet során kölcsönhatásba léphetnek egymással. Ezért azt tanácsolta az ifjú házasoknak, hogy használjanak óvszert.

Egy másik AIDS ellen harcoló szervezet, a Bauchi Action Committee on Aids szakértője szerint az is nagyban hozzájárul a kór terjedéséhez, hogy Észak-Nigériában igen elterjedt a poligámia, azaz a többnejűség gyakorlata.

Becslések szerint Nigéria felnőtt lakosságának nagyjából 3 százaléka HIV fertőzött - ez 2.4 millió embert jelent. A muszlim vallású országban érvényben lévő iszlám törvények nem engedik az óvszerhasználatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását