2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Késhet a Szabadság híd átadása?

Késhet a Szabadság híd átadása, mert vasárnap éjszaka a rendőrség leállította a zajos munkát, és a folytatásra csak korlátozott engedélyt adott ki az V. kerületi önkormányzat - írta a csütörtöki Népszabadság.
2008. szeptember 4. csütörtök 07:54 - Hírextra
A másfél éve kezdett munkához nem kért speciális éjszakai, illetve hétvégi munkavégzést lehetővé tevő engedélyt a Hídépítő Zrt. Ezt mostanra már beszerezték, de ehhez az kellett, hogy vasárnap éjjel, lakossági bejelentésre kivonuljon a rendőrség. Ekkor derült ki, hogy addig engedély nélkül dolgoztak.
A kivitelező hétfőn utólag megkérte a hozzájárulást az V. kerülettől, amit szerdán délután, szokatlanul rövid idő alatt - két hét helyett 48 órán belül - meg is kaptak, de korlátozással.

Mostantól éjszaka csak hét közben dolgozhatnak az átkelőn, de akkor sem csiszolhatnak, vághatnak követ vagy fémet, mert az túl nagy zajjal jár, és a környéken élők nem tudnak pihenni. Hétvégén pedig csak nappal folyhat a munka - tájékoztatta a lapot Rogán Antal, V. kerületi polgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását