2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hiller István biztosítottnak látja

Az Új Tudás Programra a következő esztendőben 40 milliárd forint plusz forrás áll rendelkezésre, s ezt a Pénzügyminisztériummal folytatott, a jövő évi költségvetésről szóló eddigi tárgyalások alapján biztosítottnak látja a szaktárca vezetője. Erről Hill
2008. szeptember 4. csütörtök 12:56 - Hírextra
A miniszter hozzátette: a Pénzügyminisztériummal folytatott előtárgyalások során nem vitatta senki sem az Új Tudás Program pénzügyi, financiális alapjait, sem belső felosztását.

Az Új Tudás Program pénzügyi részleteiről szólva kiemelte, hogy első fázisban elérte a célját, hiszen évente 130-140 milliárd forint új forrást jelent három éven át a magyar közoktatásban. Mint mondta, ennek kétharmada uniós támogatás, míg a fennmaradó részt a magyar költségvetés biztosítja.
A miniszter a program részének nevezte azt a 79,4 milliárd forintos támogatást, amely az iskola felújításokról szól.

Hiller István közölte, az iskola felújítások 2013-ig további két-három hullámban folytatódnak, erre célra még mintegy 40 milliárd forint áll rendelkezésre.Az új Román Általános Iskola és Óvoda átadása kapcsán a miniszter elmondta, hogy a felújítást és bővítést a kormány 220 millió forinttal támogatta.

Bejelentette: miniszteri keretéből további 20 millió forintot irányzott elő a város közoktatásnak támogatásra azzal, hogy legalább ötmillió forintot a nemzetiségi iskolákra fordítson az önkormányzat.
Kreszta Traján, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatnak elnöke közölte, hogy a minisztérium évente és átlagosan 30-30 millió forint külön támogatással segíti a helyi román és szerb nemzetiségi oktatást, s ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a két iskola működése 100 százalékban finanszírozott.

Az ünnepélyes megnyitón Pásztor Gabriella, a román kormány oktatási tárcájának államtitkára bejelentette, hogy szerdán Bukarestben úgy döntöttek, hogy 100 ezer euróval támogatják a battonyai iskola felszerelését.A battonyai román oktatási intézményben 60 általános iskolás tanul, míg az óvodába 36 gyermek jár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását