2024. április 18. - Andrea, Ilma

Az el nem ismert tibeti okmányokról

Az újdelhi kormányt képviselő budapesti indiai nagykövetség és a dalai láma európai képviselője is megszólalt annak kapcsán, hogy a magyar kormány nem ismeri el az Indiában élő tibeti emigráció tagjainak kiállított hivatalos indiai okmányt - írta a csütör
2008. szeptember 4. csütörtök 07:10 - Hírextra
"Legmélyebb aggodalmának" adott hangot a genfi Tibet-iroda vezetője, Ceten Szamdup (Tseten Samdup) a Bevándolási és Állampolgársági Hivatal vezetőjének címzett levelében, amely a napilap birtokába került.

Ebben a dalai láma európai képviselője - kvázi külügyminisztere - kifejti, hogy az Indiában élő hontalan tibeti emigránsok a nemzetközileg elismert okmánnyal, a "személyazonossági igazolással" utaznak és igazolják magukat. "Az 1999-ben Nobel-békedíjjal kitüntetett dalai láma ezzel az okmánnyal járt háromszor is Magyarországon, s ezzel utazik a mai napig külföldre".

Hasonlókat tartalmaz a budapesti indiai nagykövetség által kiadott igazolás is. E szerint a Magyarországról kiutasított Csögyal Tenzin tibeti tanító által birtokolt, az indiai kormány által kiállított okmány érvényes.

Csögyal Tenzint a Gyurcsány-kabinet tavaly decemberi határozata miatt utasították ki az országból - írta a napilap. A döntés okairól az igazságügyi minisztérium nem nyilatkozott, azt azonban jelezték, hogy a napokban egy szakértői csoport megvizsgálja az ügyet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását