2024. május 10. - Ármin, Pálma

Választási szakértők konferenciája

Idén is megrendezi éves konferenciáját a budapesti székhelyű ACEEEO, az Európai Választási Szakértők Egyesülete; a tanácskozás fő témája a rendfenntartó erőknek a választások biztonságában betöltött szerepe lesz - tájékoztatta a szervezet az MTI-t.
2008. szeptember 3. szerda 07:17 - Hírextra
Az ACEEEO 17. konferenciáját, amelyet idén Constanzában rendeznek, a román köztársasági elnök, Traian Basescu és Románia belügyminisztere fogja megnyitni. Felszólalnak - többi közt - az egyes országok választási bizottságainak képviselői, rendőrségi vezetők, szakértők; és előadást tart például Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője, valamint Bolcsik Zoltán, Veszprém megye rendőrfőkapitánya is.

Az egyesület tájékoztatása szerint a rendőrségnek a választások biztonságában betöltött szerepén túl a konferencián előkerülnek a választási dokumentumok biztonságával és hitelességével kapcsolatos kérdések is.

Az eseményen, amely szeptember 11-től 13-ig tart, 29 ország képviseletében 150 választási szakértő vesz majd részt.A szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében Tóth Zoltán, az ACEEEO főtitkára úgy fogalmaz, hogy a demokratikus választási folyamatnak nagyon kényes kérdése a rendőrség szerepe a választásokon. Mint írta, "hosszú évek után talán most jött el az a lehetőség, hogy nemzetközi szinten áttekintsék ezt a sok tagországban érzékeny kérdést."

Az Európai Választási Szakértők Egyesülete 1991-ben jött létre, jelenleg 23 tagországot tömörít.
Fő feladata - Tóth Zoltán korábbi ismertetése szerint - a választási csalások megelőzése az európai országokban; ennek érdekében képzéseket tartanak, és megfigyelőként rendszeresen részt vesznek választásokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását