2024. április 27. - Zita

Nemzetközi egyházi konferencia

Többek között a Parlamentben tartja ez évi nemzetközi konferenciáját az Oikosnet, az Európai Egyházak Ökumenikus Laikus Centrumainak Szövetsége pénteken. A programban keddtől csütörtökig vidéki és határon túli konferenciaházak látogatása szerepel - közölt
2008. szeptember 3. szerda 14:50 - Hírextra
A Parlamentben pénteken előadást tart Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság elnöke Az egyházak társadalmi helyzete Magyarországon címmel. Bóna Zoltán, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára pedig Az ökumené helyzete Magyarországon címmel - mondta.

A szervezet mintegy félszáz képviselője Európa számos országából előzőleg meglátogatja a berekfürdői, a kecskeméti illetve a nagyváradi konferenciaházat, majd Budapesten a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Székházában tartják meg éves közgyűlésüket, ezzel felvéve a szövetség tagjai közé a Ráday Székházat is - folytatta.

Varga László elmondása szerint az Oikosnet minden évben egy előre meghatározott témát jár körül, az idén az egyházak és a társadalom viszonyát tárgyalják. Tavaly Finnországban a nemzetiségi kisebbségek helyzetét, előtte pedig egyebek mellett a nők társadalmi szerepét vették górcső alá.

A püspökhelyettes utalt arra, hogy az Oikosnet a vallásos témákat tárgyaló konferenciaházak világszintű szövetsége, amelynek európai tagozatában képviseltetik magukat a római katolikus, a református, az evangélikus és az ortodox felekezetek. Megemlítette, hogy a magyarországi egyházakat a szervezetben jelenleg csak a reformátusok képviselik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását