2021. szeptember 23. - Tekla

Missziós hiányosságok Afganisztánban

Nem alkalmas jelentős erőkkel a Magyar Honvédség nagy távolságú expedíciós hadviselésre, ezért legfeljebb a missziók személyi és technikai veszteségeinek elkerülésére, minimalizálására törekednek a hadsereg stratégiai tervezői - derül ki a Magyar Nemzet k
2008. szeptember 2. kedd 06:51 - Hírextra
A napilap szerint a dokumentum állítását bizonyítja az is, hogy az utóbbi hetekben a honvédelmi tárca az afganisztáni magyar misszió megerősítésére, felszereléseinek javítására kényszerült, hogy csökkentse a veszteségek kockázatát. A Magyar Honvédség tartományi újjáépítési csoportjának a helyzete ezzel némileg javult, de továbbra is hiányoznak a katonák felszereléséből olyan eszközök, amelyek fontosak lennének feladatuk végrehajtásához.

A Magyar Nemzet cikke emlékeztet arra, hogy az afganisztáni missziónak nemrég szereztek kölcsönbe például 27 páncélozott Hummer típusú terepjárót, mert a korábban használt Mercedesek nem rendelkeztek ilyen védettséggel.

A lap szerint a pilóta nélküli felderítő repülőgépek beszerzésének csúszása hozzájárulhatott ahhoz is, hogy a honvédség két tűzszerésztisztje ellen sikerrel hajtsanak végre támadásokat az afgán ellenállók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását