2023. június 2. - Kármen, Anita

Egészségtelenek a fiatalok

Ukrajnában az iskolás diákok mindössze 23 százaléka teljesen egészséges - a tanulók 29 százalékánál működési rendellenességek tapasztalhatók, 47 százalékuk pedig krónikus betegségekben szenved.
2008. szeptember 2. kedd 20:26 - Hírextra
Az ukrán orvosok által végzett vizsgálatok megállapították, hogy a tanulók nagy részének orrgaratjában igen gyakoriak az olyan idült betegségek, mint a krónikus mandulagyulladás, garatmandula-gyulladás, orrsövényferdülés. Az iskolásoknál széleskörűen elterjedtek az emésztőszervi megbetegedések, általánosak a testtartási problémák, köztük a gerincferdülés, gyakoriak az idegrendszeri betegségek, a belsőelválasztású mirigyrendszer és a látás zavarai - írta kedden a korrespondent.net internetes ukrán hírportál.

A jelentés szerint az iskolások egészségügyi problémái között első helyen az orrgarat (80 százalék) és a fogak (60 százalék) betegségei állnak. Szakemberek szerint ezeknek a szerveknek a megbetegedései igen kedvezőtlenül befolyásolják a gyermekek szervezetének egészét, hiszen a bennük termelődő káros anyagok megtámadják a többi szervet is, mindenekelőtt a szív- és érrendszert.

Szeptember elsején Ukrajna több mint 20 ezer iskolájában 4,7 millió diák kezdte meg a tanévet, közülük 378 ezer először lépte át a tanintézet küszöbét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását