2024. április 25. - Márk

Az egyedüli megoldást az előre hozott választás jelenti

A Fidesz szerint a jelenlegi belpolitikai helyzetben az egyedüli megoldást az előrehozott választás jelenti. Ezt Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője közölte kedden az MTI-vel annak kapcsán, hogy a miniszterelnök előzőleg találkozott a Munkaadók és Gyáripa
2008. szeptember 2. kedd 15:54 - Hírextra
Futó Péter, a MGYOSZ elnöke Gyurcsány Ferencnek gyorsabb adócsökkentést és 2009. januári kezdést szorgalmazott. A találkozón a kormányfő azt mondta, az adócsökkentési program gyorsítása mellett nem lehet megőrizni az állam cselekvőképességét és a szociális-jóléti biztonságot, "ezért nem lehet vállalni nagyobb adó- és járulékcsökkentést, tehát felelősségteljes döntésre van szükség". Hozzátette: a Megegyezés program szerint jövőre minden munkavállalónak közel 60 ezer forinttal több marad a borítékban, miközben a munkaadók járulékterhei - az átlagbér környékén - évente 80 ezer forinttal csökkennek.

A gyáriparosok egyetértenek az évi 300 milliárd forintos adó- és járulékcsökkentéssel, a gazdaság fehérítésével, tabuként kezelve a konvergenciaprogramot - közölte Futó Péter.

Szijjártó Péter reagálásában hangsúlyozta: "Gyurcsány Ferenc múlt heti fizetett hirdetésével beismerte, hogy négy év alatt kiadott hat korábbi programja sikertelen volt, és ő a hibás Magyarország mély gazdasági-szociális válságáért".

A Fidesz szóvivője szerint az elmúlt napokban nyilvánosságra került szakértői vélemények és elemzések egyértelműen mutatják, hogy a "legutóbbi fizetett hirdetés" is alkalmatlan a ország gondjainak megoldására. Így Magyarország érdekében minél előbb vissza kell adni a jövőről szóló döntés lehetőségét az emberek kezébe. Az egyedüli megoldást az előre hozott választás jelenti - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását