2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Amit még az amerikaiak sem tudnak az alelnök-jelöltről

Elemzők jó választásnak tartják, hogy John McCain a 44 éves alaszkai kormányzót, Sarah Palint választotta alelnök-jelöltnek. A republikánus elnökjelölt ugyanis az egykori szépségkirálynő segítségével segíthet megnyerni a csalódott demokrata szavazókat, ak
2008. szeptember 1. hétfő 21:10 - Hírextra
Sarah Palin alaszkai kormányzóként országos szinten viszonylag ismeretlen az amerikai választók számára, a US News&World Report ezért fontosnak tartotta összeszedni, mi az, amit tudni kell a Republikánus Párt várható alelnök-jelöltjéről.

1. Sarah Louise Palin (született Heath) 1964 februárjában született az idahói Sandpointban. Még gyerek volt, amikor a család átköltözött Alaszkába. Édesapja, Chuck, nyugdíjas pedagógus.

2. A wasillai középiskolában Sarah kosarazott, tagja volt az állami bajnokságot nyert csapatnak. A középiskolában "Sarah, a barracuda" volt a beceneve.

3. Palin 1987-ben szerzett a diplomát újságírásból az Idahói Egyetemen, és rövid ideig sportújságíróként dolgozott Anchorage-ben.

4. Férjét, Toddot "első csávónak" becézi. A férfi halászként, majd a British Petrolnál dolgozott. Hobbija a motoros szánozás - négyszer nyerte meg a világ leghosszabb versenyét, a Tesoro Iron Dogot.

5. A házaspárnak öt gyermeke van: Bristol, Piper, Track, Willow és Trig. Utóbbi 2008-ban született, Down-kórral (egyes amerikai lapok szerint ráadásul Palinnak nem a gyermeke, hanem az unokája). Track katona, tavaly vonult be.

6. A republikánus alelnök-jelölt kedvenc étele a jávorszarvas steak.

7. A szülei gyermekkorától a természet szeretetére nevelték, hiszen mindketten rendszeresen járnak vadászni és horgászni, és lefutották a maratoni távot.

8. Palint 1984-ben választották meg Wasilla szépének, és indult az alaszkai szépségversenyen is. 1996-ban választották meg a város polgármesterének.

9. A Nemzeti Fegyverszövetség (NRA) örökös tagja, maga is rendszeresen vadászik, horgászik és motoros szánozik.

10. 2006-os megválasztása után ő lett Alaszka első női kormányzója, s egyben a legfiatalabb is.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását